Burse - Fonduri mutuale

Dafora trece peste Dunare

09.02.2007, 19:06 10

Societatea Dafora Medias, specializata in servicii de foraj petrol si gaze, intentioneaza sa foloseasca banii stransi din majorarea de capital pentru a investi pe pietele externe, potrivit reprezentantilor companiei. Acestia au precizat faptul ca Dafora a incheiat deja un contract pentru efectuarea unor lucrari de foraj in Bulgaria si intentioneaza sa negocieze alte asemenea contracte cu parteneri din Ucraina, Sudan si Germania. Potrivit reprezentantilor societatii, valoarea contractului din Bulgaria depinde de foarte multe variabile reprezentate prin clauze stabilite de parti, precum zilele in care se lucreaza si anvergura acestor lucrari.
Conducerea companiei a precizat faptul ca in acest an va derula un program "ambitios" de investitii ce va viza in principal achizitia de noi echipamente, utilaje, mijloace de transport si campusuri de cazare a personalului, ce vor conduce la cresterea cu 20% a cifrei de afaceri.
Dafora intentioneaza sa stranga resursele necesare demararii investitiilor prin majorarea de capital pe care o va propune actionarilor in cadrul Adunarii Generale de la jumatatea acestei luni. Astfel, capitalul social al companiei ar urma sa fie majorat de circa 11 ori, cu 92,2 milioane de lei (27,1 milioane de euro) prin aport in numerar din partea actionarilor.
Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, care detine, direct si indirect, 53,36% din actiunile societatii, fondurile de investitii americane administrate de Julius Baer avand, potrivit informatiilor disponibile pe piata, o participatie de 12-13% din companie.
Titlurile Dafora Medias sunt listate pe piata RASDAQ, iar societatea intentioneaza transferarea acestora la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti. Aceste actiuni au fost tranzactionate la inchiderea sedintei de ieri la un pret de 3,32 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei depaseste 90 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO