De ce nu a cântărit pe randamentele investitorilor respingerea ajutoarelor de stat pentru companiile de la Bursă Teraplast, Vrancart, Socep şi Comvex?

25 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

La trei luni de când guvernul a respins solicitările de ajutoare de stat pentru patru companii listate, acţiunile a trei dintre acestea, Teraplast BistriţaVrancart Adjud şi Socep Constanţa, s-au pozi­ţionat pe o pantă ascendentă, în timp ce Comvex Constanţa a efectuat o majorare de capital.

La nivel teoretic, respingerea pro­iec­telor de investiţii cu ajutoare de stat ar fi trebuit să aducă pe roşu ac­ţiunile pe termen mediu, întrucât com­paniilor româneşti le-a fost respinsă prac­tic dezvoltarea prin fonduri guver­na­mentale, care au mers şi de această dată spre companii cu capital străin.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2016

 

Cuvinte cheie:
ajutoare de stat
, burse
, randamente
, investitori
, actiuni
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide