Burse - Fonduri mutuale

De ce nu mai vrea Popa sa investeasca la Avicola Brasov

De ce nu mai vrea Popa sa investeasca la Avicola Brasov

Ioan Popa, proprietarul Transavia, detine 71% din actiunile Avicola Brasov

22.03.2010, 23:01 1100

Ioan Popa, proprietarul producatorilor de carne de pasareTransavia din Alba Iulia si Avicola Brasov - din a carei conduceres-a retras recent, sustine ca nu se va mai implica in mod direct inactivitatea Avicola Brasov (AVLE) si ca vrea sa isi recuperezeinvestitiile de peste 15 milioane de euro realizate in cadrulcompaniei brasovene. Cu toate acestea, omul de afaceri spune ca nuintentioneaza sa iasa din actionariatul producatorului de carne depasare.

"Nu sunt interesat sa vand pentru ca nu sunt speculatorfinanciar, ci investitor real. Am investit bani si foarte multamunca in Avicola Brasov si vreau sa obtin roadele acestorinvestitii pe termen lung. Fara sustinerea continua din partea mea,Avicola Brasov nu ar putea functiona", a declarat Ioan Popa,actionarul celui mai mare producator de carne de pasare local -Transavia si al Avicola Brasov, companii care au rulat anul trecutafaceri de 95 mil. euro.

Omul de afaceri afirma insa ca nu va mai sustine financiarAvicola Brasov din resurse proprii si nu va mai demara niciunprogram nou de investitii in cursul acestui an pentru aceastacompanie.

Popa, 53 de ani, s-a retras in ultima saptamana din functiile depresedinte, director general si membru al Consiliului deAdministratie pe care le detinea la Avicola Brasov, companie in alcarui actionariat a intrat in urma cu doi ani si jumatate. Pana lanumirea unui nou director general interimatul a fost preluat dedirectorul economic al companiei, Bogdan Gelu Negrea.

"In toata aceasta perioada (de cand a intrat in actionariatulcompaniei-n.red.), rasplata muncii mele a fost faptul ca sunttracasat in permanenta de catre speculatorii din Bursa si de catreautoritatile de la CNVM (Comisia Nationala a ValorilorMobiliare-n.red.), fapt care m-a determinat sa imi schimbatitudinea fata de Avicola Brasov. Drept urmare, am hotarat sa imidau demisia si nu doresc sa ma mai implic in mod direct inactivitatea acestei companii", a explicat Popa decizia sa.

La inceputul acestei luni, Popa a fost sanctionat cu unavertisment de catre CNVM deoarece nu a lansat oferta de preluareobligatorie pentru participatiile minoritare de la Avicola Brasov,tranzactionata sub simbolul AVLE pe Bursa de Valori Bucuresti. Popacontroleaza aproape 71% din actiunile Avicola Brasov din ianuarie2009, in urma desfiintarii Asociatiei Salariatilor AVIPAS, care adetinut pana la acea data pachetul majoritar de actiuni.

"In momentul de fata nu voi face oferta publica de preluare sinu voi vinde din actiuni. Referitor la sanctiunea cu avertisment dela CNVM, o consider abuziva si a fost contestata, iar in cazul incare nu se va solutiona favorabil, voi actiona CNVM in judecata", amai spus Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO