Burse - Fonduri mutuale

De ce nu reuşeşte bursa de la Bucureşti să fie o alternativă de finanţare pentru investitori imobiliari precum NEPI sau Papalekas?

Bursa de la Bucureşti este subdezvoltată şi foarte mică şi nu cred că se pot strânge mai mult de câteva milioane de euro pe această piaţă. În plus, fondurile de pensii româneşti nu pot investi în imobiliare. Cred că este singura piaţă din lume pe care se întâmplă asta. De exemplu, fondul de pensii de stat din Africa de Sud investeşte în NEPI.

Martin Slabbert, CEO-ul fondului de investiţii NEPI

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Pricop

29.07.2013, 21:38 205

Fondul de investiţii NEPI şi investitorul grec Ioannis Papalekas au strâns 153 de milioane de euro în ultimele săptămâni pentru investiţii imobiliare în România, dar nu de pe bursa de la Bucureşti, ci de pe bursele de la Londra şi de la Johannesburg. Faptul că aceşti investitori de calibru ocolesc piaţa locală sau nu reuşesc să găsească finanţare aici ar trebui să-i pună pe gânduri pe şefii bursei şi pe brokerii români, care de cinci ani nu au mai adus nicio companie nouă pe bursă prin IPO (ofertă publică iniţială de vânzare de acţiuni).

Fondul imobiliar NEPI (New Europe Property Invest­ments), unul dintre cei mai mari investitori din sectorul lo­cal de real estate, a reuşit să strân­gă încă 100 mil. euro de la inves­ti­to­rii de pe bursele de la Londra şi de la Jo­hannesburg, printr-o ofertă de acţiuni noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO