Burse - Fonduri mutuale

De la cine cumpara RC2 actiuni Albalact?

20.10.2008, 18:40 33

Fondul de investitii RC2 Limited inregistrat in Cipru a mai achizitionat vineri un pachet de 18 milioane de actiuni ale producatorului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), reprezentand circa 2,8% din capitalul societatii.

Pachetul a fost transferat la un pret de 0,24 lei/actiune, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la circa 1,2 milioane de euro (4,3 milioane de lei). RC2 a realizat tranzactia prin intermediul KBC Securities. Vanzatorul nu a fost facut public, insa este posibil sa fie vorba tot despre un fond de investitii strain care se numara printre clientii KBC Securities.
Fondul Artio International Equity Fund (fostul Julius Baer International Equity Fund), detinea la sfarsitul lunii iulie circa 18,5 milioane de actiuni Albalact. Fondul a mai vandut din detineri in ultima perioada, reducandu-si participatia la Biofarm sub 5%.
In urma achizitiei de vineri, RC2 a ajuns la o detinere de aproape 23% din capitalul Albalact. Fondul a mai achizitionat saptamana trecuta pachete totalizand 6,2 milioane de actiuni Albalact, ajungand la o detinere de 20,16% din societate. Tranzactiile precedente s-au realizat prin intermediul EFG Eurobank Securities si ING Bank.
Petru si Raul Ciurtin, principalii actionari ai Albalact, nu au mai vandut in ultima perioada actiuni. Raul Ciurtin, care este si presedinte al companiei, a cumparat saptamana trecuta 2 milioane de titluri din piata. Cei doi detin circa 46% din actiuni.
Inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri titlurile Albalact se transferau la un pret de 0,259 lei/actiune, in scadere cu circa 2,3% fata de nivelul de vineri, de 0,265 lei/actiune. Profitul net al companiei a fost la sase luni de 964.000 de lei (262.000 de euro), de sapte ori mai mic decat in prima jumatate a lui 2007, in vreme ce cifra de afaceri s-a situat la 89 mil. lei (24,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO