Burse - Fonduri mutuale

Delta Asigurari se extinde in Republica Moldova

17.08.2007, 20:59 12

Delta Asigurari, companie preluata recent de furnizorul de servicii petroliere Petromservice, negociaza preluarea unei societati de asigurari din Republica Moldova, tranzactia urmand sa fie incheiata in cateva luni.
"Este o piata in dezvoltare, la fel ca piata romaneasca in urma cu 10-15 ani. Este o oportunitate de investitie buna", a declarat Maria Pasa, directorul general al Delta. Ea nu a precizat numele companiei si valoarea tranzactiei.
Pentru aceasta achizitie, Delta a semnat un contract cu Demera Investment Limited, societate inregistrata in Cipru, prin intermediul careia banca maghiara MKB a preluat anul trecut pachetul majoritar de actiuni al Romexterra Bank. Potrivit unor decizii ale actionarilor Delta publicate in Monitorul Oficial, acest contract a fost incheiat in octombrie 2006, iar in aprilie a fost prelungit cu 6 luni. "In aceasta perioada se vor face toate demersurile in vederea vanzarii-cumpararii de actiuni", se arata in Monitorul Oficial.
Delta Asigurari este controlata de Petromservice, care a preluat recent 92% din actiunile companiei de la Tabor Projects Limited, un off-shore inregistrat in Marea Britanie, despre care se vehiculeaza in media ca ar fi detinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Reprezentantul legal al fondului este Octavian Turcan, cetatean al Republicii Moldova, fost administrator la Banca Romana de Scont, aflata acum in lichidare, la care Gelsor, fondata de Sorin Ovidiu Vantu, a fost actionar principal. Asociatia Salariatilor Petrom detine aproape 8% din actiunile Delta Asigurari.
La inceputul lunii iulie Delta Asigurari si MKB Romexterra Bank au depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor dosarul de autorizare pentru constituirea unei societati care va administra pensii obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO