Burse - Fonduri mutuale

Dividendele de la SIF Muntenia se decid joi

Autor: Andrei Chirileasa

25.04.2011, 18:15 316

Adunarea generală a acţionarilor (AGA) de la SIF Muntenia (SIF4)nu s-a putut ţine vineri, 22 aprilie, la prima convocare, când s-aîntrunit un cvorum de 8,46% din acţiunile cu drept de vot, sub celprevăzut în statutul societăţii, potrivit uniei raportări transmiseBursei.

Astfel, AGA a fost reprogramată pentru data de 28 aprilie (datacelei de-a doua convocări).

Cea mai importantă problemă care va fi dezbătută estedistribuirea de dividende din profitul anului trecut. Acţionarii aude ales între două propuneri de dividend: una a conducerii SIF4, de0,05 lei/acţiune, şi una din partea unui grup de acţionari, de0,081 lei/acţiune.

Dividendul brut propus de conducerea SIF oferă un randament de5,8%, la preţul de închidere de joi, de 0,856 lei/acţiune.Dividendul solicitat de grupul de investitori, care cuprinde maimulte fonduri de investiţii, ar aduce un randament de 9,4%.

Dacă propunerea investitorilor va fi aprobată de majoritateaacţionarilor, SIF Muntenia ar urma să plătească dividende totale de65 mil. lei, faţă de 40 mil. lei, în cazul în care va fi aprobatăpropunerea Consiliului de Administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO