Burse - Fonduri mutuale

Dolarul scade joi, după ce a crescut surprinzător miercuri după victoria lui Trump

Dolarul scade joi, după ce a crescut surprinzător...

Autor: Ştefan Stan

10.11.2016, 10:02 823

Indicele dolarului calculat de Bloomberg a scăzut cu 0,2%, după ce a crescut cu 1,4% miercuri. Aceasta implică posibilitatea unei majorări a dobânzii de referinţă în decembrie, care după ce scăzuse sub 50% după Victoria lui Trump, a urcat la loc peste 80% după anunţul său privind planurile de cheltuieli, scrie Bloomberg.

”O preşedinţie a lui Trump va afecta dolarul, pentru că politicile economice sunt inflaţioniste, ceea ce va forţa FED să majoreze ratele într-un ritm mai rapid”, a spus Elias Haddad, strategy la Commonwealth Bank of Australia.

Yen-ul a avansat cu 0,4%, la 105,29 yeni/dolar, îndreptându-se spre cea mai mare creştere din ultima săptămână.

Peso-ul mexican a urcat cu 0,2%, după ce a scăzut miercuri cu cea mai mare valoare din ultimii 10 ani, pe motivul îngrijorărilor că politicile comerciale protecţioniste promovate de Trump vor afecta comerţul.

Yuan-ul a scăzut la minimul ultimilor şase ani, în condiţiile îngijorărilor că exporturile chineze vor suferi de asemenea. Trump a numit China un ”maestro” al manipulării valutare şi a ameninţat cu tarife de până la 45% pe importuri.

Cursul de schimb înaintea cursului oficial anunţat de BNR era în România de 4,5027/4,5078 lei/euro şi de 4,1184/4,1251 lei/dolar la ora 10:00. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO