Burse - Fonduri mutuale

Dragos Neacsu, presedinte la BCR Asset Management

14.09.2007, 17:16 133

Dragos Neacsu este noul presedinte al BCR Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a grupului BCR, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat sistemul dualist de conducere al societatii de administrare compus din Consiliu de Supraveghere si Directorat.
Pana la numirea lui Dragos Neacsu in functia de presedinte al Directoratului BCR Asset Management, conducerea societatii de administrare a fost detinuta de Tatiana Maracinescu. Aceasta este a treia schimbare in conducerea BCR Asset Management din ultimul an.
BCR Asset Management are in administrare trei fonduri mutuale, BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert, cu active in valoare de 95,2 mil. lei (28,8 mil. euro) la finele lunii august. Compania detine o cota de 11,2% din piata fondurilor mutuale.
Dragos Neacsu a fost presedintele societatii Raiffeisen Capital&Investment, apoi secretar de stat in Ministerul Finantelor, pentru ca in luna noiembrie a anului trecut sa preia functia de director in cadrul firmei de consultanta Deloitte Romania, specializata pe piete de capital. Anterior, Neacsu a fost managing partner la o alta firma de consultanta, Dragon Finance.
CNVM a autorizat si componenta Consiliului de Supraveghere, condus de Heinz Bednar, Eugen Cirstea si Lizica Elena Fenesan fiind ceilalti doi membri ai Consiliului de Supraveghere.
Autorizarea de catre CNVM a sistemului dualist de conducere, format din Consiliu de Supraveghere si Directorat, este o premiera in industria administrarii de active. Modificarea sistemului de conducere al BCR Asset Management este de fapt o corelare cu legea societatilor comerciale din 2006 aplicata pietei de capital, spun surse din piata.
Avantajele sistemului dualist de conducere sunt cresterea flexibilitatii decizionale si a vitezei de reactie a conducerii societatii.
Potrivit specialistilor, in cazul in care apare necesitatea unor modificari precum cea in structura prospectului de emisiune a fondului de investitii, nu va mai fi necesara convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, care poate genera costuri ridicate, aceste atributiuni fiind preluate de acum inainte de Consiliul de Supraveghere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO