Burse - Fonduri mutuale

DreamTeam, consultant pentru 3,5 mil. euro

05.02.2008, 20:32 18

DreamTeam Capital Management, societate de consultanta de investitii specializata in tranzactii pe pietele internationale, vrea sa atraga portofolii de pana la 40 de milioane de euro in primul an de functionare.
Autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfarsitul anului trecut, DreamTeam Capital Management a adus in Romania platforma de tranzactionare online SaxoTrader, oferita de SaxoBank Danemarca. In prezent, societatea dispune de un portofoliu de 70 de clienti care investesc pe pietele internationale, valoarea medie a conturilor fiind cuprinsa intre 50.000 de euro si 60.000 de euro.
"Instrumentele principale in care investesc clientii sunt cross-urile valutare, optiuni pe valuta, indicii de pe piata", spune Eugen Pavel, chief investment officer la DreamTeam Capital Management.
Prin platforma SaxoTrade se pot face tranzactii pe piata valutara internationala (Forex) sau pe cea a metalelor (aur, argint), se pot face tranzactionari in marja, fiind asigurata o lichidate de pana la 70% din valoarea contului. Sumele din cont care raman "netranzactionate" sunt bonficate cu dobanda overnight, in functie de valuta in care au fost realizate plasamentele.
Pragul minim de deschidere a unui cont de tranzactionare este de 25.000 de euro, perioada recomandata de investire fiind de minim sase luni.
"Alaturi de protectia si diversificarea portofoliului de instrumente pe care o asigura pietele externe, se poate obtine un randament anual de minim 60%", explica Pavel de la DreamTeam Capital Management, adaugand ca "se poate juca si scaderea pietei".
"Cred ca 2008 va fi un an excelent pentru plasamentele pe pietele externe. Pretul aurului este la maxim, la fel si pretul petrolului, in Statele Unite ale Americii au loc alegeri, acestia fiind doar cativa dintre indicii care semnalizeaza potentialul unei pieti", explica Pavel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO