Burse - Fonduri mutuale

Dumitraşcu: Până la jumătate lunii ianuarie va fi selectat intermediarul listării Hidroelectrica. Listarea până în iunie

Dumitraşcu: Până la jumătate lunii ianuarie va fi...

Autor: Roxana Pricop

12.11.2013, 12:22 375

Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie, a anunţat că anul viitor statul va continua procesul de prvatizare a companiilor de stat prin listarea la bursă cu Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Oltenia.

"Vom relua selectarea intermediarului după ce se aprobă o nouă hotătâre de guvern privind strategia de privatizare a Hidroelectrica. Mă aştept ca până la jumătatea lunii decembrie să se fie aprobată de Guvern pentru ca apoi să înceapă imediat selecţia unui nou consorţiu de intermediere. Până la jumătatea lunii ianuarie, mă aştept să avem selectat consorţiul de privatizare. Termenul asumat de listare a Hidroelectrica este iunie 2014", a spus Dumitraşcu, după deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.

În aprilie 2012 consorţiul format BRD (lider de consorţiu) - Citigroup - Societe Generale - Intercapital Invest a fost selectat pentru a asista listarea Hidroelectrica, însă nu a fost semnat nici un contractul de intermediere. Sindicatul angajaţilor Hidroelectrica, Hidrosind, a obţinut la Înalta Curte de Justiţie anularea deciziei guvernului prin care s-a stabilit procedura de privatizare şi astfel procesul de selecţie trebuie reluat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO