Burse - Fonduri mutuale

EFG Eurobank aduce 23 de fonduri pe piata

19.12.2007, 18:31 21

Compania elena de administrare a investitiilor Eurobank EFG Fund Management cu sediul in Luxemburg a inregistrat 20 de fonduri deschise de investitii si trei fonduri de fonduri la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), inscriindu-se astfel pe lista administratorilor internationali care distribuie unitati de fond pe piata locala.
"Distributia fondurilor elene de investitii va fi realizata prin intermediul bancii (Bancpost - n.red.) si va demara pana la finele lunii martie, cand vor fi incheiate toate procedurile logistice", spune Daniel Stifter, presedintele societatii EFG Mutual Funds Management, divizia locala din cadrul grupului Eurobak EFG.
Dupa inscrierea in Registrul CNVM, pasul urmator va fi aprobarea prospectelor de emisiune ale fondurilor de investitii de catre Comisie.
Fondurile elene de investitii se adreseaza in principal clientilor de private banking si celor institutionali, pe anumite categorii de fonduri urmand a fi stabilita o limita minima de investitie.
Pachetul de fonduri elene de investitii inregistrate de CNVM cuprinde fonduri de actiuni, precum US Growth Fund, European Growth Fund, South-Eastern Europe Emerging Markets Fund, fonduri de obligatiuni - Total Return Fund, Government Securities Fund sau Corporate Securities Fund. Au fost inregistrate de asemenea trei fonduri de fonduri (Prime Income, Prime Growth si BRIC), segment slab dezvoltat pe piata locala.
Anul acesta, Societe Generale Asset Management din Luxemburg a fost primul administrator strain de fonduri care a adus pe piata locala 11 fonduri de investitii offshore. Distributia fondurilor se face prin intermediul unitatilor bancare BRD-SG.
A urmat Raiffeisen Bank care distribuie din aceasta toamna 11 fonduri austriece de investitii administrate de societatea Raiffeisen Capital Management cu sediul la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO