Burse - Fonduri mutuale

EFG Eurobank Mutual Funds va distribui zece fonduri de investitii grecesti

EFG Eurobank Mutual Funds va distribui zece fonduri de investitii grecesti

Dan Stifter, managing director la Eurobank EFG Mutual Funds: "Produsele care combina investitia in fondurile mutuale cu depozitul bancar sunt o modalitate soft de atragere a clientilor spre fondurile de investitii."

15.11.2007, 18:24 52

EFG Mutual Funds, divizia de administrare a fondurilor de investitii din cadrul grupului elen Eurobank, vrea sa aduca pe piata locala cel putin zece fonduri grecesti de investitii, urmand modelul francezilor de la SGAM si al austriecilor de la Raiffeisen.
Grupul financiar Eurobank din Grecia cuprinde doua divizii de administrare a investitiilor inregistrate la Luxembourg si Atena, ambele cu un total de peste 30 de fonduri de investitii internationale in administrare.
"In 2008, vom lua in considerare distributia pe piata locala a cel putin zece fonduri de investitii paneuropene din cadrul grupului elen Eurobank EFG. Acestea vor atrage in prima faza clientii privati si investitorii institutionali, urmand mai apoi sa intre in atentia investitorilor individuali", a declarat Dan Stifter, managing director la Eurobank EFG Mutual Funds care administreaza fondul monetar Bancpost Plus si fondul cu plasamente diversificate Bancpost Active Balanced.
Iesirea pe pietele externe de capital a fondurilor de investitii locale a fost destul de timida anul acesta. In schimb, administratorii locali, membri ai grupurilor financiar-bancare de rang international, au adus pe piata fondurile de investitii internationale ale companiilor-mama. Primii care au spart gheata au fost francezii de la SG Asset Management care au adus pe piata locala 11 fonduri de investitii internationale. A urmat apoi grupul Raiffeisen care distribuie din luna septembrie un pachet de 11 fonduri de investitii austriece.
Alaturi de distributia de fonduri de investitii paneuropene, societatea de administrare EFG Mutual Funds va lansa anul viitor un fond de actiuni, fiind printre putinii administratori absenti de pe piata fondurilor de actiuni.
"In viitor, ne vom axa pe lansarea de produse cu impact la public. Pentru 2008, intentionam sa lansam un fond de actiuni", afirma Stifter.
De la inceputul anului, societatea a inregistrat o crestere de aproximativ 70% a activelor, ajungand la sfarsitul lunii octombrie la un volum de 116,9 mil. lei. EFG Mutual Funds este in prezent al treilea administrator de fonduri deschise de investitii, cu o cota de 13,1% din piata. "Cresterea semnificativa inregistrata de activele aflate in administrare si a numarului de investitori s-a sprijinit in proportie de 50% pe vanzarea de produse structurale care combina investitia in fond cu plasamentul intr-un depozit bancar. Reteaua de distributie a bancii a adus principalul aport la atragerea acestor surse," explica Stifter de la EFG Mutual Funds.
Destinat initial investitorilor conservatori care fac primii pasi pe piata de capital, produsul combinat Rosnmart lansat de Bancpost alaturi de EFG Mutual Funds este de fapt o modalitate soft de atragere a clientilor spre fondurile de investitii.
Nu doar detinerea unei cote de piata ridicate este importanta pentru administratorii de fonduri deschise de investitii, in opinia lui Stifter.
"Numarul de clienti care investesc la fondurile mutuale reflecta o mai buna imagine asupra gradului de penetrare a pietei", spune el. Fondurile Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced au ajuns la aproape 4.000 de investitori.
"Din cei aproape 4.000 de clienti majoritatea sunt investitori activi, care realizeaza plasamente de cel putin doua ori pe an", explica Stifter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO