Burse - Fonduri mutuale

Elliott mai are puţin şi-şi dublează investiţia la FP, dar principala problemă este exitul

Paul Singer

Paul Singer

Autor: Andrei Chirileasa

27.09.2013, 00:08 657

Fondul de hedging american Elliott, unul dintre cei mai agresivi investitori financiari din lume, are deja un câştig de circa 80% pe acţiunile Fondului Proprietatea, dar totuşi nu e mulţumit de activitatea Franklin Templeton, administratorul fondului, pe care ar vrea să-l schimbe. Problema e că profitul Elliott e acum pe hârtie, iar americanii vor să vadă mai repede banii în cont.

Participaţia de 18% a fon­du­lui american de hedging Elliott Management la Fon­dul Proprietatea (FP) a ajuns să valoreze peste 1,8 mi­liarde de lei (410 mil. euro), după ce ac­ţiunile au crescut cu 36% de la înce­putul anului, datorită programului de răscumpărări derulat de fond.

Elliott a investit în total circa 1,1 miliarde de lei pentru achiziţia de acţiuni FP, înainte de listare, de pe piaţa gri, şi după listare, de pe bursă, devenind cel mai mare acţionar al fondului. Fondul de hedging a încasat deja dividende în valoare brută de circa 200 de milioane de lei de la FP, iar dacă şi-ar vinde acţiunile la preţul actual, de 0,75 lei, ar obţine un profit de aproape 700 de milioane de lei. În total, 900 de milioane de lei (200 mil. euro) câştig la o investiţie de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro), adică un randament de 80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO