Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi: Despre sectorul bancar, inflaţie şi repartizările profiturilor companiilor de stat. Adrian Codirlaşu, CFA România: Acţiunile sunt o bună protecţie pentru inflaţie

Autor: Eduard Ivanovici

07.06.2021, 09:00 291

Creşterea consumului, pe fondul ridicării treptate a restricţiilor împotriva COVID-19, determină şi o serie de presiuni inflaţioniste în economie în contextul în care mulţi români au ţinut „banii la saltea“ pe perioada stării de urgenţă.

Acesta este şi contextul în care BNR anticipează o inflaţie de 4,1% până la final de 2021, în creştere de la prognoza anterioară de 3,4%. Spre comparaţie, în prezent rata inflaţiei este de 3,24%. Investitorii anticipează că o rată ridicată a inflaţiei ar putea înseamna şi dobânzi mari, care se vor reflecta asupra sectorului bancar. Dar cum arată pentru restul companiilor listate?

„Vedem anticipaţii de inflaţie pe piaţă, iar acţiunile sunt o bună pro­tec­ţie pentru inflaţie. În momentul în care inflaţia creşte, vânzările com­paniilor cresc, ceea ce înseamnă că se îmbu­nă­tăţesc rezultatele finan­ciare cu impact pe profitabilitate şi, implicit, pe preţul din piaţă“, spune Adrian Co­dirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 4 iunie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO