Burse - Fonduri mutuale

Entuziasm de nestavilit pe Bursa: toata piata creste

04.07.2007, 18:08 10

Piata si-a continuat trendul ascendent, inregistrand noi maxime istorice pe indicii bursieri. Evolutia acestora a fost sustinuta in ultima perioada de cresteri record ale actiunilor venite pe fondul apropierii raportarilor rezultatelor financiare la sase luni, sau pe fondul stirilor pozitive in legatura cu emitentii. Tranzactiile realizate ieri s-au ridicat la aproape 30 milioane de euro.
Titlurile societatii petroliere Rompetrol Rafinare Constanta (Petromidia) au urcat in ultima sedinta cu peste 5% pe valori ale tranzactiior in crestere. Actiunea vine dupa o perioada in care cotatia s-a mentinut in jurul valorii de 0,09 lei/actiune.
"De doua-trei luni Rompetrol a avut probabil parte de un grup de investitori mai puternici care au plafonat cotatiile. Urcarea apare in contextul in care se asteapta rezultatele financiare la sase luni, iar trendul pietei este unul pozitiv", spune Iulian Panait, presedintele societatii de consultanta in investitii KTD Invest.
Actiunile Broker Cluj au sarit in ultima sedinta cu 8,75%, iar in ultimele doua zile de tranzactionare cotatia s-a apreciat cu 22%. Evolutia vine dupa ce Adunarea Generala a societatii a aprobat majorarea capitalului la circa 30 mil. euro, iar obiectivele ambitioase din bugetul de venituri si cheltuieli au fost atinse inca din primele sase luni ale anului, conform reprezentantilor societatii.
"Au fost doua zile de crestere sustinuta pe Broker in urma Adunarii Generale. Cresterile sunt legate de ma-jorarea de capital si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs", spune Panait.
Indicele BET-FI a incheiat sedinta cu o crestere de 0,03%, dupa ce urcase pe parcursul sedintei la plus 4%, pe fondul unor tranzactii de 17,7 mil. euro (55 mil. lei)
SIF Oltenia a inchis sedinta pe minus desi crescuse semnificativ in prima parte a zilei.

SIF Muntenia (SIF4) a inchis pe zero sedinta de ieri, dupa ce urcase cu 4% in prima parte. Valoarea tranzactiilor cu titlurile societatii s-a ridicat ieri la 1,57 mil. euro (4,89 mil. lei), aflandu-se printre primele zece rulaje din piata. Grupul SIF-urilor a inregistrat ieri o lichiditate de 17,79 mil. euro (55,36 mil. lei), reprezentand 59,40% din totalul tranzactiilor de ieri de la Bursa. Ultima tranzactie cu titlurile SIF Muntenia s-a perfectat ieri la un pret de 2,93 lei/actiune.

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) s-au apreciat ieri cu 5,07%, pe fondul unui rulaj de 1,12 mil. euro (3,49 mil. lei), aflandu-se printre primele zece rulaje de la Bursa. Titlurile companiei au pierdut in luna iunie circa 0,22%, scazand de la un pret de 0,0902 lei/actiune la inceputul lunii la 0,09 lei/actiune in ultima sedinta din iunie. Cel mai mare pret din luna iunie a fost de 0,0905 lei/actiune. Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a perfectat la un pret de 0,0953 lei/actiune.

Titlurile Socep Constanta (SOCP) au sarit ieri cu 6,87%, pe fondul unui rulaj de doar 26.000 de euro (circa 82.000 de lei). Tribunalul Constanta a stabilit la 26 iulie viitorul termen in procesul dintre operatorul portuar si SAI Swisscapital Asset Management, care a cerut suspendarea hotararii de majorare a capitalului, pe motiv ca Adunarea Generala a Actionarilor nu a fost legal constituita cand a fost adoptata propunerea. Ultima tranzactie s-a perfectat la un pret de 0,28 lei/actiune.

Actiunile Automobile Craiova (AUCS) au sarit ieri cu 25%, pe fondul unui rulaj de 130.000 de euro (circa 405.000 de lei). Daewoo Automobile Craiova, controlata indirect de Automobile Craiova, va intra la privatizare fara datoriile in valoare de 800 mil. euro, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus saptamana trecuta exonerarea de la plata a sumelor retinute prin actul de control vamal al statului. Sentinta este una definitiva si executorie, insa nu si irevocabila.

Actiunile Mittal Steel Roman (PTRO) au crescut ieri cu 5%, pe fondul unui rulaj de circa 274.000 de euro (0,85 mil. lei), al patrulea de pe piata RASDAQ. RASDAQ-C, indicele care cuprinde toate societatile tranzactionate pe piata RASDAQ, a crescut cu 0,79%, pana la un nivel de 5128,77 puncte, pe fondul unor tranzactii totale in valoare de 7,07 mil. euro (22,08 mil. lei). Ultima tranzactie cu titlurile combinatului siderurgic Mittal Steel s-a perfectat la un pret de 25,2 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO