Burse - Fonduri mutuale

Erste îşi uneşte superfondurile într-un gigant de 3,1 mld. lei

Erste îşi uneşte superfondurile într-un gigant de 3,1 mld. lei

Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management

Autor: Roxana Pricop

14.06.2012, 00:07 2086

Erste Asset Management, societatea de administrare a activelor din grupul BCR, a decis ca cele mai mari fonduri din portofoliu, BCR Monetar şi BCR Obligaţiuni, să fuzioneze într-un fond gigant cu active cumulate de 3,1 miliarde de lei (700 mil. euro).

Fondul BCR Obligaţiuni îl va absorbi pe BCR Monetar, care în prezent este cel mai mare fond mutual din România cu 62.300 de investitori şi o avere de 1,67 mld. lei. BCR Obligaţiuni are active de 1,5 miliarde de lei de la peste 42.000 de clienţi. Ambele fonduri investesc economiile clienţilor în titluri de stat şi depozite bancare, aducând un profit de peste 55% de la înfiin­ţare în 2007.

Noul fond BCR Obligaţiuni va reprezenta aproape 40% din activele de 7,8 mld. lei ale fondurilor mutuale locale şi va administra averile a peste 100.000 de investitori, cam cât este popu­laţia unui oraş reşedinţă de judeţ precum Piatra-Neamţ.

"Am luat decizia de fuziune pentru a ne alinia la noile reglementări europene de funcţionare a fondurilor monetare, dar şi pentru că structura, comportamentul şi orizontul investiţional al clienţilor sunt similiare", a declarat Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management.

Este pentru prima dată în istoria de peste 15 ani când industria locală a fondurilor mutuale ajunge să aibă un fond atât de mare, gigant pentru România, însă perfect normal pentru pieţele din regiune mult mai dezvoltate.

Citeşte şi BCR Obligaţiuni va înghiţi cel mai mare fond monetar de pe piaţă pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO