Burse - Fonduri mutuale

Erste listează la Bursă certificate pe argint, metalul vedetă al anului

Autor: Roxana Pricop

22.05.2011, 23:48 456

Grupul austriac Erste Bank va lista în premieră la Bursa deValori Bucureşti două emisiuni individuale de certificate cu activsuport argintul şi a doua emisiune de certificate cu activ suportacţiunile Fondului Proprietatea (FP) pe 24 mai.

Certificatele cu activ suport argintul vor da investitorilorbursieri posibilitatea de a paria pe scăderea (Certificat EB SILVERSHORT) sau aprecierea (Certificat EB SILVER LONG) cotaţieiargintului.

În acest an, argintul a fost unul dintre cele mai volatilemetale preţioase, înregistrând puternice aprecieri până aproape demaximul istoric de 48 de dolari/uncie la finele lunii aprilie,pentru ca într-o singură zi să înregistreze o corecţie de peste 10%(depreciere înregistrată la anunţul uciderii lui Osama bin Laden).În prezent, uncia de argint se tranzacţionează la un preţ de 35 dedolari.

Odată listat la Bursă, certificatul cu activ suport acţiunile FP(EB FONDUL PROPRIETATEA TURBO LONG), al doilea lansat de ErsteBank, va oferi investitorilor posibilitatea să parieze peaprecierea cotaţiilor activului suport. Certificatele turbo,denumite şi "knock out options", expun investitorul unui efect delevier care generează o creştere/scădere mult mai mare decâtcreşterea/scăderea activului suport.

În şedinţa de vineri, 20 mai, investitorii au încheiattranzacţii în valoare de 200.000 euro cu certificate, cele maitranzacţionate fiind produsele cu activ suport indicele DAX alBursei germane şi petrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO