Burse - Fonduri mutuale

Flamingo renunta la Future Shop si la afacerile din strainatate

27.06.2007, 18:58 11

Retailerul de electrocasnice si IT&C Flamingo International a anuntat ca intentioneaza sa renunte la activitatile conexe, respectiv sa-si valorifice proprietatile de real-estate, cu scopul imbunatatirii indicatorilor de profitabilitate, potrivit conducerii companiei.
De asemenea, Flamingo va opri pentru moment proiectul "Future Shop", pentru a-si canaliza eforturile spre dezvoltarea conceptului Flanco World, prin deschiderea in acest an a 13 magazine de acest fel cu o suprafata totala de 19.000 de metri patrati.
Printre principalele proprietati imobiliare ale Flamingo se numara sediul sau central, magazinul pe bulevardul Elisabeta, un magazin Flanco in Brasov si alte doua magazine mai mici, de aproximativ 300 metri patrati.
"Fara sediul central, a carui vanzare nu reprezinta o prioritate in acest moment, estimam ca vom obtine circa 10 milioane de euro din vanzarea imobilelor de care dispunem", spune Dragos Simion, vicepresedintele Flamingo International.
Compania s-a aratat dispusa si in trecut sa vanda cladirea sediului central din Otopeni, pentru care estimau ca vor obtine pana la 10 mil. euro. Grupul a vandut subsidiarele de pe partea de retail din Serbia si Macedonia, unde isi desfasoara activitatea de opt ani si se afla in negocieri si pentru vanzarea retelei de distributie din aceste tari. Banii rezultati de pe urma acestor masuri se vor indrepta tot catre dezvoltarea brandului Flanco World.
"Proiectul Future Shop a fost initiat inainte de fuziunea cu Flanco. Decizia de orientare spre promovarea Flanco World a venit ca o schimbare a prioritatilor dupa aceasta fuziune", spune Dragos Simion.
Brandul Future Shop va ramane in continuare in portofoliul Flamingo International, putand fi reactivat pe viitor, si in functie de interesele companiei.
In primul trimestru, Flamingo a obtinut un profit de 1,3 mil. lei (0,38 mil. euro), in conditiile in care veniturile au avansat cu 45,6%, la 105,8 milioane lei. Cifra de afaceri a grupului s-a majorat cu aproape 47%, de la 69,3 milioane de lei in primul trimestru.
Pentru intregul an, grupul isi propune o cifra de afaceri de 172 de milioane de euro, in crestere cu 28%, si un profit net de 400.000 de euro, dupa ce cu un an in urma a raportat pierderi de 19,3 mil. euro.
Actiunile Flamingo International au fost cotate la inchiderea sedintei de ieri la pretul de 0,409 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO