Burse - Fonduri mutuale

FOA a cumparat TLV de 133.000 euro

21.08.2007, 19:06 17

SAFI Invest, administratorul Fondului Oamenilor de Afaceri (FOA), a achizitionat un pachet de 500.000 de actiuni ale Bancii Transilvania (TLV) in valoare de 436.000 de lei (133.000 de euro), continuand astfel lista achizitiilor de actiuni bancare din ultima luna, potrivit unui raport emis de societate.
Fondul Oamenilor de Afaceri a cumparat pe 16 august un numar de 500.000 de actiuni ale Bancii Transilvania, dupa ce in intervalul cuprins intre 18 iulie si 1 august societatea a achizitionat actiuni BRD in valoare de 6,7 milioane de lei (2 milioane de euro), peste 10% din activele fondului inchis de investitii FOA.
"Achizitionarea actiunilor BRD si TLV a meritat investitia. Pana in prezent, am anuntat o pondere de peste 10% din activele fondului la actiunile TLV si BRD prin cele doua rapoarte curente", a declarat pentru ZF un reprezentant al societatii SAFI Invest.
Societatea de administrare a vandut la inceputul lunii mai mai mult de jumatate din pachetul de actiuni detinut la Banca Transilvania, reprezentand peste 10% din activele fondului, in scopul finantarii viitoarelor investitii ale fondului.
Din cele 21,3 milioane de actiuni detinute la Banca Transilvania, SAFI Invest a vandut 15,4 milioane de actiuni, in doua transe, pe 2 si 4 mai. Vanzarea pachetului TLV s-a facut in vederea marcarii profitului si obtinerii de lichiditati pentru alte oportunitati de investitii, potrivit declaratiilor facute la acea data de reprezentantii societatii de administrare.
"Actiunile TLV si BRD sunt profitabile, ramane de vazut daca vom mai achizitiona, in functie de lichiditatile disponibile, de pret, de gradul de expunere. Pentru a aduce profit, actiunile trebuie vandute la momentul oportun", a continuat reprezentantul SAFI Invest.
SAFI Invest administreaza Fondul Oamenilor de Afaceri, care a obtinut in primele sapte luni ale anului un randament al unitatii de fond de 9,2%, activele nete ale fondului ridicandu-se la valoarea de 60,8 milioane de lei (18,5 milioane de euro) la 31 iulie, in crestere cu 9,1% fata de inceputul anului.
Titlurile Fondului Oamenilor de Afaceri se tranzactioneaza pe RASDAQ sub simbolul XFOA, unde au fost cotate ieri la pretul de 5,7 lei, in crestere cu 5,5% fata de ziua precedenta.
Valoarea de piata a fondului este de 11,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO