Burse - Fonduri mutuale

Fondul de compensare, fara sef

09.05.2007, 17:11 9

Postul de presedinte al Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI), ramas liber dupa demisia lui Gherghe Plesu, nu a atras pana in prezent niciun candidat, in conditiile in care mai sunt doar sapte zile pana la Adunarea Generala a Actionarilor din 16 mai.
"Nu a depus nimeni candidatura pana acum. Presedintele va fi ales de actionari Fondului din randul celor trei membri ai Consiliului de Administratie. Cum Plesu de la TGH Investments a renuntat la functie, in prezent doar BT Securities si Estinvest din Focsani mai fac parte din Consiliu," spune Stefan Chirtu, directorul FCI.
In cazul in care niciunul dintre actionarii fondului nu va depune documentatia pentru a deveni membru al Consiliului de Administratie pana pe 16 mai, Adunarea Generala a Actionarilor va numi singura cel de-al treilea membru. Presedintele va fi ales dintre reprezentantii Estinvest, BT Securities si cea de-a treia persoana juridica aleasa.
"Nu am luat inca o decizie in privinta candidaturii la postul de presedinte al Fondului de Compensare. Dar cred ca ar fi mai potrivit sa fie o persoana din Bucuresti, " spune Lucian Isac, presedintele SSIF Estinvest din Focsani.
Gheorghe Plesu si-a dat demisia pe 12 aprilie din functia de conducere, motivand prin lipsa de intelegere de care au dat dovada conducerea Bursei de Valori si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in sprijinirea activitatii de functionare a Fondului de Compensare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO