Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investitii RC2 si-a majorat la 5% participatia la Prodplast

10.01.2008, 18:41 21

Fondul de investitii inregistrat in Cipru RC2 a fost raportat pe Bursa cu o participatie de 5% din actiunile producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti (PPL), pachet care valoreaza in prezent pe Bursa 2 mil. euro (7,6 mil. lei).
Fondul a ajuns actionar semnificativ in companie la finele anului trecut, in urma achizitiei unui pachet de 41.000 de titluri Prodlast, in cadrul unor tranzactii in valoare de circa 50.000 de euro (aproximativ 177.000 de lei).
Pretul mediu de transfer al pachetului a fost de circa 4,32 lei/actiune, cu 8,4% peste nivelul la care aceste titluri s-au tranzactionat la inchiderea sedintei de ieri.
Tot la finele anului trecut, SIF Oltenia a achizitionat un pachet de 5,4% din actiunile Prodplast de la SIF Moldova, majorandu-si astfel participatia la 9,7% din companie.
Principalul actionar al Prodplast este omul de afaceri Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), care detine prin intermediul societatii Nord SA si al altor companii pe care le controleaza un pachet de aproape 33% din actiuni.
Alti actionari importanti sunt fondul de investitii american Broadhurst cu aproape 6% din actiuni si Raiffeisen Zentralbank din Austria, cu o participatie de circa 5,3% din companie.
RC2 si-a orientat in ultima perioada plasamentele si catre firma de constructii Macofil Targu-Mures (MACO), unde a ajuns sa detina circa 25% din companie. Valoarea de piata a Macofil este de circa 15,7 mil. euro, daca includem si actiunile emise in cadrul majorarii de capital pe care Macofil o are in desfasurare.
RC2 mai detine si un pachet de circa 8,5% din actiunile Policolor Bucuresti (PCL), participatie evaluata pe Bursa la 7 mil. euro. Fondul RC2 controleaza impreuna cu alte fonduri cu care actioneaza concertat producatorul de vopsele.
Una dintre cele mai importante participatii ale fondului de investitii este cea detinuta la producatorul de lactate Albalact Alba-Iulia (ALBZ), pachetul de circa 13,4% din actiuni valorand pe Bursa peste 14 mil. euro.
Titlurile Prodplast au adus anul trecut un castig de 80%, cresterea realizandu-se in special pe fondul speculatiilor privind valoarea terenului de 4,3 hectare pe care societatea il detine in cartierul Obor din Bucuresti.
Actiunile Prodplast Bucuresti au pierdut ieri 3,4%, inchizand sedinta de tranzactionare la pretul de 3,96 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei se ridica la 41,3 milioane de euro euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO