Burse - Fonduri mutuale

Fondul East Capital Eastern European Small-Cap şi-a lichidat deţinerea de 5,1% la operatorul hotelier THR Marea Neagră. Cumpărător a fost antreprenorul Florin Madar, proprietarul Temad Braşov

Fondul East Capital Eastern European Small-Cap şi-a...

Autor: Tibi Oprea

25.11.2020, 16:13 253

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a anunţat miercuri la Bursă că fondul de investiţii East Capital Eastern European Small-Cap şi-a înstrăinat pachetul de 5,1% din acţiunile companiei într-o tranzacţie de 3,3 milioane de lei din 19 noiembrie.

Pachetul vândut şi data tranzacţiei coincide cu deţinerea, respectiv data, la care a ajuns Florin-Horea Madar, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Temad din Braşov, la compania cu sediul în Mangalia, ceea ce înseamnă că antreprenorul a fost cumpărătorul. Anterior acestei tranzacţii, Forin Madar nu deţinea acţiuni THR Marea Neagră.

Contactat de ZF, Florin Madar a declarat că “într-adevăr, este un sector afectat de pandemie, dar investiţiile se pot face şi contra curentului. O investiţie contra curentului are şi ea rostul ei, pe lângă cele care merg odată cu curentul. Trebuie să recunosc că a fost şi o oportunitate, iar eu cred că sectorul hotelier îşi va reveni şi atunci am decis să fac pasul acesta”.

ZF a scris la finele săptămânii trecute că în sistemul bursei a fost înregistrată o tranzacţie de tip DEALS cu un număr de 29,5 milioane de acţiuni THR Marea Neagră, reprezentând 5,1% din capitalul social al companiei, tranzacţie care s-a ridicat la 3,3 milioane de lei.

Pachetul de acţiuni a fost schimbat la un preţ de 0,11 lei pe unitate, adică în scădere cu 7,2% faţă de preţul din piaţă de la momentul achiziţiei.

În primele nouă luni din 2020, THR Marea Neagră a realizat un profit net de 9,5 mil. lei, în scădere cu 41% faţă de perioada similară din 2019, la venituri din exploatare de 40,5 mil. lei, minus 30,2%, arată calculele ZF.

Compania cu 67,2 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 77,7% de către SIF Transilvania (SIF3). De la începutul anului, acţiunile EFO înregistrează o scădere de 11,5%, pe fondul unor tranzacţii de 10,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO