Burse - Fonduri mutuale

Fondul OTP Green Energy a strans peste 8 mil. lei de pe Bursa

02.12.2009, 23:03 55

Oferta publica de titluri derulata de fondul inchis deinvestitii OTP Green Energy, administrat de societatea OTP AssetManagement, a fost subscrisa in totalitate, fiind cumparate titluriin valoare de 8 milioane de lei, potrivit informatiilor preliminarefurnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest,intermediarul ofertei.

Ieri a fost ultima zi a perioadei de subscrieri in cadrulofertei OTP Green Energy, inceputa pe 4 noiembrie. OTP Green Energyeste un fond inchis de investitii cu capital garantat. Investitoriicare au subscris in cadrul ofertei au garantia ca la finalulduratei de viata a fondului, peste 42 de luni, isi vor recuperaintegral capitalul investit plus un castig de cel putin 12%.

Fondul urmareste evolutia indicelui european ERIX, ce inglobeazaperformanta pretului actiunilor a zece companii europene active insectorul energiei regenerabile.

Cele mai ridicate ponderi in indicele ERIX sunt detinute deactiunile companiei britanice Vestas, producatoare de turbineeoliene (peste 25%), cele ale producatorului de turbine eolineGamesa, precum si cele ale diviziei Iberdrola Renovables, ambele cupeste 10%. Fiind un produs structurat, fondul nu investeste directin actiunile acestui indice: pana la 80% din activele fondului vorfi plasate in instrumente cu venit fix, cu restul de 20% din activeurmand a fi deschis un contract de tip optiune pe indiceleERIX.

Astfel, OTP Green Energy ofera acces catre un segment slabreprezentat pe piata locala de capital, sectorul energieiregenerabile, dar cu un potential ridicat de crestere in urmatoriiani. Prin listarea la Bursa a fondului, estimata pentru anulviitor, investitorii care nu au subscris in oferta vor putea, deasemenea, sa investeasca indirect in sectorul energieiregenerabile, care ofera o alternativa de diversificare aportofoliului inaccesibila pana acum pentru investitoriilocali.

Oferta OTP Green Energy este al doilea IPO de anul acestaincheiat cu succes, dupa ce primul IPO a apartinut unui alt fond cucapital garantat administrat de OTP AM, respectiv OTP Wise,subscris aproape cu 50% peste valoarea ofertei, pana la 8,9milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO