Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea creşte cu 4% după AGA, SIF Muntenia scade cu 6% după trecerea datei de dividend

Fondul Proprietatea creşte cu 4% după AGA, SIF Muntenia scade cu 6% după trecerea datei de dividend

Autor: Andrei Chirileasa

26.04.2012, 10:56 1125

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au revenit la tranzacţionare cu o creştere de 4,6%, după ce miercuri au fost suspendate pentru derularea adunării generale a acţionarilor (AGA).

Acţionarii FP au aprobat distribuirea de dividende în valoare de circa 120 mil. euro dn profitul net obţinut anul trecut, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,03854 lei/acţiune. Randamentul dividendului, la preţul de 0,562 lei/acţiune din deschiderea şedinţei, este de 6,8%. Acţionarii au mai aprobat şi răscumpărarea unui pachet de până la 8% din acţiuni, care se va face cu banii obţinuţi din vânzarea de active.

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au scăzut în deschiderea şedinţei de joi cu 6 % (0,05 de lei), în condiţiile în care începând de astăzi acţiunile nu mai dau dreptul la dividende. Valoarea dividendului brut pe acţiune la SIF4 este de 0,081 lei, astfel că acţiunile s-au corectat mai puţin decât valoarea dividendului.

Unii acţionari au respins în AGA propunerea de dividend, cerând refacerea situaţiilor financiare pe anul trecut şi distribuirea unui dividend mai mare, dar în final conducerea SIF a anunţat că propunerile administratorului au fost aprobate.

Acţiunile Transgaz Mediaş (TGN) au crescut cu 1,3% în deschidere, după ce acţionarii au aprobat ieri dividendul propus de conducerea companiei. Valoarea dividendului brut este de 29,76 lei/acţiune şi reprezintă 12,3% din preţul acţiunilor, de 241de lei.

Circa 30 de companii sunt suspendate astăzi de la tranzacţionare pentru derularea adunărilor generale ale acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO