Burse - Fonduri mutuale

Fondul STK Emergent a vândut acţiuni Construcţii Bihor după patru ani fără profit

Fondul STK Emergent a vândut acţiuni Construcţii Bihor după patru ani fără profit

Autor: Adrian Cojocar

09.09.2011, 00:00 336

Fondul închis de investiţii listat pe Bursă STK Emergent, administrat de SAI STK Financial, a fost raportat pe bursă cu o deţinere mai mică de 5% din firma Construcţii Bihor Oradea (COBJ). Recent, principalul acţionar al companiei de construcţii, Gavrilă Ghilea, şi firma Oviserga Prest Oradea au achiziţionat de pe bursă un pachet de 2,86% din capitalul societăţii pentru suma totală de 0,9 mil. lei (213.000 de euro).

Fondul STK Emergent deţinea anterior acestor tranzacţii o participaţie de circa 5,8% din acţiunile Construcţii Bihor. Tranzacţiile s-au derulat la un preţ de 30 lei/unitate. Fondul a intrat în acţionariatul companiei în anul 2007 şi a achiziţionat acţiuni Construcţii Bihor la un preţ apropiat de cel la care a vândut recent. După ultimele tranzacţii Gavrilă Ghilea deţine circa 61% din acţiunile firmei de construcţii, iar firma Oviserga Prest Oradea are un pachet de circa 24% din acţiunile Construcţii Bihor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO