Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni au câştigat până la de cinci ori dobânda bancară în nouă luni

Fondurile de acţiuni au câştigat până la de cinci...

Autor: Roxana Pricop

11.10.2013, 00:08 14
Fondurile mutuale de acţiuni au încheiat primele nouă luni din an cu randamente de până la 21,5% graţie evoluţiei peste aşteptări a bursei de la Bucureşti în lunile de vară. În acelaşi interval, un depozit bancar ar fi adus un câştig de 4,5%, fără însă a expune economiile la niciun risc.
 
Fondul de indice Certinvest BET Index a raportat cel mai mare randament din rândul fondurilor mutuale după primele nouă luni din an, potrivit statisticilor lunare emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF). Câştigul de 21,55% a fost obţi­nut de fondul Certinvest prin copierea structurii indicelui bursier BET din care fac parte cele mai mari zece companii listate (printre care Fondul Proprietatea, Petrom, BRD, Banca Transilvania).
 
În acelaşi interval, indicele BET a crescut cu 17,34%. Mare parte din creşterea raportată de BET în primele nouă luni a fost marcată în intervalul cuprins între lunile iunie şi septembrie, interval în care a fost raportat un avans de aproape 15%. Şi luna septembrie a fost o lună bună, cu creşteri de 4% pe indicele BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO