Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale denominate în euro au câştigat şi 8% pe an

Fondurile mutuale denominate în euro au câştigat şi...

Autor: Roxana Pricop

13.01.2015, 00:07 737

Fondurile mutuale denominate în euro au adus investitorilor randamente de până la 8% în euro în 2014, în contextul în care economiile „tra­diţionale“ în moneda europeană nu au avut prea mult de profitat anul trecut din cauza unui curs valutar stabil, iar cele depozitate la bancă au câştigat până la 2,5%.

Peste 30.000 de investitori ţin economii de un miliard de euro în fonduri mutuale denominate în euro.

Pe primul loc în clasament se situează fondul Monolith, administrat de societatea Atlas Asset Management, cu un randament în 2014 de aproape 8% în euro.

Principalele investiţii ale fondului sunt titlurile de stat denominate în euro emise de Ministerul Finanţelor. Anul trecut, dobânzile titlurilor de stat româneşti au scăzut, de la circa 3% în euro până la 2,1% în euro, făcând astfel să crească preţul titlurilor şi alimentând câştigul investitorilor în aceste instrumente.

„Fondul a beneficiat pe parcursul întregului an 2014 de scăderea dobânzilor la euro şi implicit de creşterea preţurilor obligaţiunilor“, a spus Dragoş Balaci, pre­şedintele socie­tăţii Atlas Asset Ma­nage-ment, administratorul fondului Mo­nolith.

Pe locul al doilea în clasament se situează fondul de obligaţiuni Erste Bond Euro cu un randament de 6,77% în euro anul trecut.

Urmează fondul de plasamente diversificate Erste You Invest Active cu un câştig de 5,98%, principalele investiţii ale sale fiind unităţile fondurilor internaţionale şi obligaţiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO