Burse - Fonduri mutuale

Fostul sef al Swiss Capital a castigat in doua luni 1,9 mil. euro pe Cominco Bucuresti

Fostul sef al Swiss Capital a castigat in doua luni 1,9 mil. euro pe Cominco Bucuresti

Click pentru imaginea marita

07.06.2007, 18:13 109

Sorin Apostol, fostul sef al societatii de brokeraj Swiss Capital, a castigat in ultimele doua luni circa 1,9 milioane de euro in urma cresterii actiunilor companiei de constructii Cominco Bucuresti (COBS) pe bursa RASDAQ.
El a cumparat un pachet de 12,57% din actiunile Cominco la inceputul lunii aprilie, la un pret de circa 20 lei/actiune. De atunci si pana in prezent actiunile au crescut de 3,5 ori, ultimul pret al titlurilor Cominco fiind ieri de 70 lei/actiune. Doar in ultimele doua zile, titlurile Cominco au crescut cu 54% pe fondul unor volume de tranzactionare mai ridicate decat in mod obisnuit.
Valoarea de piata a companiei se ridica in prezent la 21,4 mil. euro, fata de circa 2,75 mil. euro la sfarsitul anului trecut.
Sorin Apostol este in prezent principalul actionar al companiei, cu 12,57% din actiuni, potrivit ultimelor raportari disponibile. Participatia lui valoreaza in prezent pe RASDAQ aproape 2,7 mil. euro.
Sorin Apostol a vandut la sfarsitul anului trecut pachetul majoritar de 90% din actiuni pe care-l detinea la societatea de brokeraj Swiss Capital catre grupul belgian KBC. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Swiss Capital este in prezent pe primul loc in topul brokerilor de la Bursa de Valori.
Un alt actionar semnificativ al Cominco este societatea de brokeraj Interdealer Capital Invest din Cluj, care detine impreuna cu directorul sau Doru Bolos un pachet de 8,36% din actiuni, care valoreaza 1,79 mil. euro. Interdealer a cumparat tot la inceputul lunii aprilie. Dintre actionarii mai vechi ai companiei, cea mai importanta participatie o are Dan Garjoaba, cu 11,3% din actiuni, directorul general Gheorghe Gemanar detinand de asemenea circa 7% din titluri.
Cresterea semnificativa a actiunilor Cominco in acest an a venit pe fondul cresterii generalizate a companiilor din domeniul imobiliar si al constructiilor. Compania a raportat in primul trimestru o cifra de afaceri de 38,4 mil. lei (11,3 mil. euro), de 2,8 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea profitul net a fost foarte scazut, de doar 12.000 de lei (3.600 de euro).
Anul trecut, Cominco a realizat o cifra de afaceri de 179,4 mil. lei (circa 53,8 mil. euro), in crestere cu 56% fata de 2005, si un profit net de 211.000 de lei (60.000 de euro), de 2,4 ori mai mare fata de anul precedent.
Structura foarte divizata a actionariatului si lipsa unui actionar majoritar fac insa ca societatea sa reprezinte o posibila tinta de preluare din partea unui jucator mai mare de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO