Burse - Fonduri mutuale

Francezii de la SGAM Fund asteapta fondurile de pensii

07.09.2007, 17:52 13

SGAM Fund, fond multicompartimentat de investitii internationale lansat de societatea SG Asset Management, membra a grupului financiar BRD-Societe Generale, a atras in principal investitori institutionali in primele patru luni de functionare.
Pragul minim de investire fixat la 5.000 de euro alaturi de caracteristicile produselor investitionale au atras in special companiile de asigurari si mai putin investitorii individuali.
"Cei mai numerosi investitori care investesc la subfondurile care compun SGAM Fund fac parte din categoria clientilor institutionali, numarul investitorilor individuali fiind relativ redus. O parte importanta dintre investitori sunt si clienti ai bancii", spune Dan Nicu, presedintele societatii SG Asset Management.
In afara companiilor de asigurari, fondurile autohtone de pensii reprezinta o categorie importanta de investitori institutionali pe care administratorii SGAM Fund spera sa ii atraga.
"Asteptam fondurile de pensii private sa plaseze o parte din active la fondul multicompartimentat SGAM Fund. Fondurile de pensii private pot realiza plasamente in alte fonduri care au un risc bine gestionat si pot aduce performante", spune Nicu.
Cele mai cautate subfonduri din totalul de 11 care sunt distribuite pe piata locala sunt cele care investesc in actiuni, randamentele mari fiind un criteriu important de selectie pentru investitorii locali.
"SGAM a adus pe piata 11 fonduri de investitii internationale, dintre care opt fonduri fac plasamente pe pietele internationale de actiuni si doar trei sunt fonduri de obligatiuni. Astfel, am intuit apetitul destul de ridicat pentru risc si performante mari al investitorilor locali", continua Nicu.
Preferate de investitorii locali sunt si fondurile de investitii internationale denominate in moneda europeana.
Investitia medie la cele 11 subfonduri care compun SGAM Fund se situeaza in jurul valorii de 100.000 de euro.
AG Asset Management administreaza ocupa la finele lunii iulie locul al treilea in topul societatilor de administrare a investitiilor din Romania, cu active administrate de 92 mil. lei (29 mil. euro). Societatea administreaza un fond monetar, Simfonia 1, si un fond diversificat, Concerto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO