Burse - Fonduri mutuale

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, anticipează o creştere a preţului aurului cu 20% anul viitor, mai precis la 2.300 de dolari per uncie

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

28.07.2020, 17:51 253

Banca Goldman Sachs anticipează o creştere a preţului aurului cu încă 20%, la 2.300 de dolari uncia în anul următor, pe fondul ratelor scăzute ale dobânzilor, anunţă Business Insider. 

Banca a apreciat anterior că metalul ar atinge 2.000 dolari uncia în următoarele 12 luni. În prezent, aurul se tranzacţionează cu peste 1.900 de dolari uncia, iar luni şi marţi a atins niveluri record.

Analiştii băncii au majorat, de asemenea, prognoza pe 12 luni pentru argint, cu 36%, până la 30 dolari pe uncie.

Prognozele sunt determinate de temerile crescânde cu privire la viitorul pe termen lung al dolarului şi a aşteptărilor privind evoluţia ratelor dobânzilor.

Analiştii băncii continuă să creadă că aurul are spaţiu de creştere, pe fondul creşterii tensiunilor geopolitice, a incertitudinii politice şi sociale crescute din SUA şi a unui evoluţiei COVID-19.

Luni, aurul a atins 1.940 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel al său, în timp ce marţi, argintul a crescut cu 5,7%, până la 26 dolari pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO