Burse - Fonduri mutuale

Guvernul pune un inginer chimist preşedinte interimar la Transelectrica

Guvernul pune un inginer chimist preşedinte interimar la Transelectrica

Autor: Roxana Pricop

27.06.2012, 00:04 679

Fostul deputat PNL Mircea Ciopraga a fost numit membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Transelectrica (TEL) în locul demisionarului Gheorghe Ştefan, urmând să preia şi conducerea interimară a consiliului.

Transelectrica este controlată de stat în proporţie de 58%. În vârstă de 51 de ani, Ciopraga a fost deputat PNL în legislatura 2004-2008, fiind membru al Comisiei pentru industrii şi servicii. El a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologie Chimică, iar conform CV-ului nu are experienţă în sectorul energetic.

Coaliţia USL, aflată acum la guvernare, continuă astfel seria numirilor politice şi nu pe bază de competenţe, pe care le-a contestat în vremea guvernării PDL. La finalul lunii mai, conducerea companiei a numit vineri doi administratori pro­vi­zorii până la desemnarea noilor administratori de către AGA - Remus Dumitru Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), şi Dumitru Pîrvulescu. Ceilalţi reprezentanţi ai CA sunt Gheor­ghe Seculici, Andrei-Gabriel Benghea-Mălăieş, Dumitru-Virgil Orlandea şi Adrian-Victor Vevera, fostul consilier al lui Emil Boc.

Din cauza contextului extern nefavorabil, dar şi al schimbărilor din conducere, acţiunile Transelectrica au înregistrat o scădere de 30% în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO