Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica îşi va majora capitalul cu 12,5%: 2,5% de la FP şi 10% de pe bursă

Hidroelectrica îşi va majora capitalul cu 12,5%: 2,5% de la FP şi 10% de pe bursă

Foto Shutterstock

Autor: Carol Dan

25.02.2013, 00:00 895

Capitalul Hidroelectrica va fi majorat cu 12,49% prin emiterea de noi acţiuni, Fondul Proprietatea având dreptul să subscrie 2,49% din titluri, în baza dreptului de preferinţă, iar 10% din acţiuni vor fi vândute prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea va putea cumpăra acţiunile la un preţ similar celui din oferta publică. Proiectul de act normativ nu prevede o dată pentru oferta publică. Guvernul a ales în luna aprilie a anului trecut consorţiul BRD (lider de consorţiu)-Citigroup-Société Générale-Intercapital Invest pentru a intermedia listarea Hidroelectrica la bursă.

Compania a intrat în insolvenţă din iunie 2012 pentru a scăpa de contractele cu "băieţii deştepţi". Listarea va avea loc după ieşirea din insolvenţă. Ministerul Economiei deţine în prezent 80% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 20%. La finalul anului trecut, KPMG a reevaluat participaţia deţinută de FP la Hidroelectrica la 2 mld. lei, conform raportului preliminar al fondului. Conform acestei evaluări, pachetul de 10% pe care statul vrea să-l vândă pe bursă ar valora circa 1 mld. lei (227 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO