Burse - Fonduri mutuale

Horatiu Cercel ofera 2,2 mil. euro pe 34% din Concefa Sibiu

20.06.2007, 17:54 7

Omul de afaceri Horatiu Cercel, care detine pachetul majoritar de actiuni la firma de constructii Concefa din Sibiu (COFI), va derula incepand de astazi o oferta de preluare pentru restul de 34,68% din actiunile companiei. Oferta, intermediata de societatea de brokeraj Carpatica Invest, se realizeaza la un pret de 2 lei/actiune, valoarea totala a acesteia fiind de 7,1 mil. lei (2,2 mil. euro). In piata, actiunile Concefa s-au tranzactionat ieri la inchidere la un pret de aproape trei ori mai mare, respectiv 5,85 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 18,5 mil. euro.
Derularea ofertei vine in contextul in care Horatiu Cercel si-a adjudecat luna trecuta pachetul de control in societate, iar conform reglementarilor pietei de capital el trebuie sa faca o oferta pentru preluarea restului de actiuni.
Horatiu Cercel a achizitionat la inceputul lunii mai un pachet de circa 21% din actiunile Concefa, pentru care a platit 4,36 mil. lei (1,3 mil. euro), ajungand sa controleze 65,32% din companie. Pachetul a fost transferat la pretul de 2 lei/actiune.
Actiunile Concefa au inregistrat anul acesta una dintre cele mai mari cresteri, valoarea companiei pe bursa RASDAQ urcand de la inceputul anului de peste 14 ori.
Grupul de firme Concefa din Sibiu are in derulare o lucrare de constructii la un centru de afaceri compus din doua turnuri gemene pentru firma Paltinis Leasing, parte a grupului Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. El a estimat aceasta investitie la peste 18 mil. euro.
Actionarii firmei de constructii au aprobat in luna aprilie contractarea mai multor credite bancare, in valoare totala de 8,9 mil. euro. Pe langa aceste sume, societatea vrea sa mai atraga de la actionari inca 1,2 mil. euro printr-o majorare de capital, prin aport din partea acestora la valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Decizia va fi discutata in Adunarea Generala de la inceputul lunii viitoare. Grupul Concefa a anuntat ca va investi circa 10 mil. euro in trei proiecte rezidentiale din Sibiu.
Afacerile Concefa SA au urcat anul trecut cu 28%, pana la 53,6 mil. lei (15,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO