Burse - Fonduri mutuale

Iaciu a mai luat 3% din acţiunile Impact şi a ajuns să deţină aproape 33%

Iaciu a mai luat 3% din acţiunile Impact şi a ajuns să...

Autor: Stefan Musgociu

30.06.2013, 19:51 378

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al Impact Developer&Contractor (IMP), a cumpărat joi 3,34% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar de la fonduri de pensii administrate de ING şi a ajuns aproape de pragul de 33% din titluri, la care trebuie lansată ofertă de preluare.

Iaciu deţinea anterior 29,37% din acţiunile Impact, iar prin achiziţiile de joi şi-a majorat participaţia la 32,71%. El a plătit 960.000 de lei (216.000 de euro) pentru pachetul de acţiuni cumpărat joi.

Iaciu a cumpărat mai mult de o treime din pachetul de 8,15% din acţiunile Impact scos la vânzare de trei fonduri de pensii administrate de ING. Fondurile au încasat 2,3 milioane lei (526.000 de euro) pentru titlurile respective.

Mai mult de o treime din pachetul de acţiuni vândut de fondurile de pensii a fost cumpărată de Adrian Andrici, unul dintre cei mai importanţi investitori persoane fizice de pe bursă. El a cum­părat 3,11% din acţiunile Impact, pentru care a plătit 892.000 de lei (200.000 de euro), ajungând să deţină în prezent 13,8% din titlurile dezvol­tatorului imobiliar.

Un pachet de acţiuni reprezentând puţin peste 1% din acţiunile Impact a fost cumpărat de noul director general al companiei Claudiu Lucian Mateescu. El a plătit 290.000 de lei (65.000 de euro) pentru acţiunile respective.

Iaciu, Andrici şi Mateescu au cumpărat acţiunile Impact prin intermediul firmei de bro­keraj Swiss Capital, iar pachetul de titluri vândut de fondurile ING a fost transferat prin in­termediul casei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment.

Impact a anunţat săptămâna trecută că a încheiat miercuri o tranzacţie cu firma Rom­construct cu scopul de a stinge litigiile aflate pe rol între cele două companii.

Impact şi Romconstruct aveau pe rol mai multe litigii prin care cereau plata a mai multe zeci de milioane de lei fiecare şi care con­tribuiau la situaţia incertă a Impact, care s-a confruntat totodată cu pierderi substanţiale în ultimii ani.

Titlurile Impact nu s-au tranzacţionat vineri, ultima tranzacţie cu aceste acţiuni realizându-se joi la un preţ de 0,1505 lei/unitate, cu 3,7% peste nivelul la care fondurile ING şi-au lichidat deţinerile în companie.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO