Burse - Fonduri mutuale

IFB: extinderea puternica a incetinit cresterea profitului

28.02.2007, 18:13 71

IFB Finwest, una dintre primele zece societati de brokeraj de pe piata, a obtinut anul trecut un profit net de 2,62 mil. lei (0,74 mil. euro), in crestere doar cu 1,4% fata de castigul inregistrat in 2005, ca urmare a investitiilor realizate in extinderea retelei de unitati.
Societatea aproape si-a dublat anul trecut numarul de unitati, intentionand sa continue si in acest an extinderea puternica in teritoriu.
IFB a realizat in 2006 o cifra de afaceri de circa 9,1 mil. lei (2,6 mil. euro), cu 26,4% mai mare decat in anul precedent. Societatea realizeaza si tranzactii pe cont propriu, in aceste conditii veniturile totale ale firmei urcand pana la 10,77 mil. lei (3,06 mil. euro), in crestere cu 23,4%. IFB Finwest avea la finalul anului trecut circa 3.000 de clienti activi, cu circa 20-25% mai multi decat in 2005.
"Cresterea redusa a profitului a venit pe fondul investitiilor importante realizate in extinderea retelei. Anul trecut am ajuns la circa 20 de unitati, aproape dublu fata de situatia din 2005. In principiu, vrem sa ne continuam procesul de extindere si in acest an in acelasi ritm. Vrem sa deschidem in jur de 10 noi unitati, sa terminam de eacoperite Transilvania si totodata sa ne extindem catre sud", a declarat pentru ZF Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finwest.
Urmand tendinta existenta pe piata, IFB Finwest intentioneaza sa ofere servicii de tranzactionare pe pietele externe, in speta pe cele din Austria, Polonia si Ungaria.
Conducerea societatii spune ca in continuare analizeaza modul in care va patrunde pe aceste piete, in mod direct, prin deschiderea de filiale sau prin parteneriate cu brokeri autorizati pe acele piete.
"Estimam pentru acest an un profit net de peste 1 milion de euro in conditiile unui capital de
2 milioane de euro, la care vom ajunge in urma unor majorari de capital realizate atat prin capitalizarea profitului, cat si prin aport in numerar", spune Octavian Molnar. In prezent, IFB are un capital de circa 1,1 milioane de euro.
IFB Finwest a ocupat anul trecut locul al 10-lea in topul brokerilor dupa tranzactiile cu actiuni cumulate pe Bursa si RASDAQ, cu un rulaj de 188,59 milioane de euro, in crestere cu circa 16% fata de tranzactiile din anul precedent.
IFB nu are in prezent un actionar semnificativ, actiunile societatii fiind impartite intre mai multi actionari, printre care si SIF Banat-Crisana.
IFB este de regula brokerul care intermediaza tranzactiile acestei SIF pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO