Burse - Fonduri mutuale

Imotrust, proiecte imobiliare de 70 mil. euro prin Bermo Group

02.08.2007, 18:44 118

Compania Bermo Group, controlata in proportie de 58,27% de Imotrust Arad (ARCV), are in derulare proiecte in valoare de peste 70 mil. euro si vizeaza o importanta achizitie in orasul Brasov. Potrivit managerului general al companiei, Valentin Morar, debutul proiectelor imobiliare la Brasov este primul pas in ceea ce priveste planurile de dezvoltare ale companiei, care presupun extinderea la nivel national.
"Investitia din Brasov, pe o suprafata a terenului de 10.000 mp, va ajunge in final la cifra de aproximativ 9,5 mil. euro. In prezent, se elaboreaza planurile tehnice, planuri care prevad construirea unor cladiri de apartamente "premium", cu o suprafata construita de 19.000-20.000 mp. Am achizitionat terenul in cursul lunii iulie, alegand sa ne extindem in Brasov deoarece, potrivit studiilor proprii, orasul are un potential de dezvoltare ridicat, iar cererea de locuinte este in crestere", a declarat pentru ZF Valentin Morar, manager general al Bermo Group. Finantarea proiectului va fi asigurata in proportie de 15 la suta din surse proprii si 85 la suta din credite bancare.
"Totalul investitiilor va depasi 70 mil. euro in urmatorii doi ani. Miza este consolidarea pozitiei de lider al dezvoltatorilor imobiliari din Arad si extinderea catre alte zone de oportunitate la nivel national", a mai precizat Morar.
Pe piata locala, conducerea companiei a demarat un nou proiect, Bermo Ambient, valoarea investitiei ridicandu-se la 2,5 mil. euro. Proiectul prevede construirea a doua blocuri, care vor totaliza 48 de apartamente cu o suprafata construita de 4.480 mp. "Bermo Ambient este, fara indoiala, cel mai dinamic proiect al nostru. Terenul a fost achizitionat in urma cu numai doua luni de zile, am inceput deja lucrarile de constructie si ne ambitionam sa finalizam acest proiect pana in luna decembrie a acestui an", ne-a declarat Morar.
Bermo Group s-a remarcat in ultimul an pe piata imobiliara aradeana ca fiind dezvoltatorul unor proiecte inovatoare printre care Bermo Plaza, un ansamblu de birouri si apartamente de lux ridicate pe un teren de 4.553 mp, teren situat la kilometrul zero al orasului. Pentru Bermo Plaza exista deja o lista de asteptate a clientilor interesati in a contracta birouri si apartamente, chiar Penthouse, chiar daca acesta se afla in faza de proiect.
De asemenea, Bermo Residence, o investitie de 4,7 mil. euro pentru o suprafata desfasurata de 11.000 mp, vizeaza construirea a 66 de apartamente de lux, in doua blocuri a caror constructie a demarat in luna mai 2007 si se va finaliza in iulie 2008.
Totodata, Bermo Group deruleaza proiectul Bermo Orizont, un condominiu de 55 de apartamente, dintre care 5 Penthouse, o investitie de 2,3 mil. euro cu termen de finalizare iulie 2008.
Bermo Group este o societate comerciala pe actiuni, cu capital integral privat, care activeaza in domeniul imobiliar din anul 2004. Actionarii principali ai Bermo Group SA sunt Imotrust SA, care detine 58,25%, si omul de afaceri Valentin Morar, cu 41,74%.
Pe langa proiectele derulate prin intermediul Bermo Group, Imotrust isi propune sa dezvolte un cartier rezidential "Padurea Verde" in valoare de 25 mil. euro, aflat in localitatea Vladimirescu, la o distanta de 4 km de Arad. Pe o suprafata de 420.000 mp , urmeaza sa se construiasca 534 de case si 32 de spatii comerciale, spatii verzi si parcuri. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru anul 2010.
Actiunile Imotrust Arad, listate pe piata RASDAQ, au crescut de la inceputul acestui an de 10 ori. In sedinta de ieri ultima tranzactie cu titlurile Imotrust Arad s-a perfectat la un pret de 3,58 lei/titlu,valoare la care capitalizarea bursiera a companiei ajunge la 105 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO