Încă un şoc pentru bursa de la Bucureşti: După ING şi UniCredit închide operaţiunile de brokeraj din România

6 nov 2012 Autor: Andrei Chirileasa

Grupul italian UniCredit va închide operaţiunile de brokeraj din România, decizia fiind deja luată la nivelul grupului, potrivit unor surse din piaţă.

UniCredit va închide firma de brokeraj UniCredit CA IB Securities, care este în prezent al treilea jucător de pe piaţă, după valoarea tranzacţiilor cu acţiuni intermediate în primele 10 luni ale anului cu o cotă de piaţă de 8,5%. Iniţial, se lansase ideea că operaţiunile de brokeraj vor fi integrate în bancă, dar ultimele informaţii arată că UniCredit va renunţa de tot la brokeraj, din cauză că piaţa locală este prea mică şi operaţiunile nu mai sunt rentabile.

UniCredit este al doilea grup internaţional care se retrage de pe bursa de la Bucureşti, după ING, care a luat o decizie similară la începutul lunii octombrie. ING Bank este al doilea broker din piaţă.

Decizia nu va afecta şi operaţiunile bancare şi de investment banking, care vor continua prin intermediul UniCredit Ţiriac Bank.

 

Cuvinte cheie:
ing
, unicredit
,
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
virgil - 07 noiembrie 2012, 10:02

foarte bine ca pleaca
se deschid oportunitati pt firmele romanesti de brokeraj
pai daca brokerii nu dau exemplu de listari cine sa o faca?
undei vanguard pe bursa?sau intercapital ?sau altii?

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide