Burse - Fonduri mutuale

Indicele SIF-urilor: de la campionul de anul trecut al bursei la coada clasamentului în prezent

Finanţe personale

Indicele SIF-urilor: de la campionul de anul trecut al...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.10.2018, 00:07 693

Indicele BET-FI, care reuneşte acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondul Proprie­tatea, afişează de la începutul acestui an o depreciere de 7,3%, în vreme ce indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut în aceeaşi perioadă cu 9,5%.

Toate cele cinci SIF-uri sunt în teritoriu negativ în 2018, singurul constituent al indicelui BET-FI în teritoriu pozitiv fiind Fondul Proprietatea, emitentul cu cea mai mare pondere în construcţia instrumentelui (31,4%).

De la începutul acestui an, Fondul afişează un avans de aproape 7%, echivalentul unei valori de piaţă actuale de 8,48 miliarde lei (1,843 miliarde euro).

Indicele BET-FI bătea anul trecut la scor randamentul oferit de indicele BET, după ce indicele SIF-urilor creştea cu peste 30% în 2017.

Acum un an, unele SIF-uri afişau aprecieri ale valorii de piaţă şi de peste 50%, chiar şi spre 80%.

În aceea perioadă, discountul între preţul acţiunii şi valoarea unitară a activului net s-a redus considerabil la majoritatea SIF-urilor, coborând în unele cazuri de la niveluri de 50% chiar şi spre 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO