Burse - Fonduri mutuale

ING intra cu 17 mil. euro pe fonduri mutuale

26.02.2008, 20:16 14

Grupul olandez ING, unul dintre cei mai mari administratori europeni de investitii, a investit aproximativ 17 mil. euro in doua fonduri mutuale care vor fi administrate de sucursala locala de asset management, mizand pe prima pozitie in clasamentul administratorilor romani de fonduri mutuale.
ING administreaza, prin compania de asigurari, cele mai mari fonduri de economii pe termen lung de pe piata romaneasca, cu un sold total la 31 decembrie 2007 de 229 mil. euro, mai mult decat toata piata fondurilor mutuale, care are active de 194 mil. euro.
ING Asigurari a ajuns la acest nivel prin pozitionarea agresiva in anii 1998-2005 mai mult ca furnizor de solutii de economisire decat de asigurare, dar si in contextul slabiciunii fondurilor mutuale dupa scandalul FNI.
Miscarea de acum arata ca olandezii au simtit ca a venit timpul fondurilor mutuale. Cele doua fonduri, ING International Romanian Equity si ING International Romanian Bond, au fost lansate la mijlocul lunii februarie la Luxemburg, apartinand de SICAV- ul (companie deschisa de investitii cu capital variabil) ING International.
"Fondurile au fost lansate in Luxemburg, asemeni multor altor fonduri ING. Ele au asa-numitul "pasaport european", putand fi distribuite in intreaga Europa. In Romania vor fi distribuite cel mai devreme in a doua jumatate a anului", a declarat pentru ZF Marius Popescu, general manager la ING Asset Management, sucursala locala a companiei olandeze de administrare ING Investment Management.
In industria administrarii de investitii, Luxemburg este considerat un fel de "Mecca" al fondurilor mutuale, nu mai putin de 8.500 de fonduri europene fiind domiciliate acolo.
ING International Romanian Equity este un fond deschis de actiuni, care va investi atat pe piata locala de capital, cat si pietele din regiune, precum Polonia, Ungaria si Cehia. Expunerea fondului pe actiunile de pe pietele externe va fi de pana la 49% din active, potrivit prospectului simplificat. Fondul deschis de investitii ING International Romanian Bond va investi in instrumente ale pietei monetare, depozite denominate in lei.
"Insertia totala de capital a grupului in cele doua fonduri a fost de 60 de milioane de lei, cu cate 30 de milioane de lei pentru fiecare fond. Fondurile ING vor fi distribuite prin intermediul bancii din grup. Acestea vor fi disponibile si pentru produsele unit linked ale companiei ING Asigurari de Viata", spune Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO