Burse - Fonduri mutuale

Ioan Niculae a preluat Zimtub cu 2,4 mil. euro

02.07.2008, 19:26 65

Omul de afaceri Ioan Niculae a achizitionat recent, prin intermediu unor societati pe care le controleaza, un pachet de circa 47,5% din actiunile producatorului de tuburi din otel Zimtub Zimnicea (ZIM) pentru aproximativ 8,8 mil. lei (2,4 mil. euro), potrivit conducerii companiei.
El a intrat in actionariatul Zimtub la finele anului trecut, dupa ce a cumparat prin intermediul Intergaz Zimnicea un pachet de 5,7% din actiuni, majorandu-si dupa cateva saptamani participatia la circa 15%, in urma unor achizitii realizate prin societatea InterAgro, pe care o controleaza. In urma achizitiilor din ultimele zile, Niculae a ajuns sa detina peste 62,5% din actiunile Zimtub.
"SIF-ul a tradat si noi nu mai puteam sa ne luptam cu InterAgro. Imi pare rau ca am dat o avere pe nimic", a declarat Ion Tugulescu, directorul de marketing si strategie al Zimtub Zimnicea, care si-a lichidat luni participatia de 8,76% pe care o detinea in companie, in schimbul sumei de 1,4 mil. lei (circa 382.000 de euro). Potrivit lui, interesul InterAgro legat de companie este reprezentat de cele 12 hectare pe care producatorul de tevi le detine in apropierea portului Zimnicea, teren care confera accesul la port.
Ioan Niculae nu a fost ieri disponibil pentru comentarii.
Vanzarile managerilor companiei au venit dupa ce SIF Oltenia, principalul actionar al Zimtub, a vandut la finele saptamanii trecute pachetul de 26,13% pe care-l detinea la producatorul de tevi pentru aproape 4,2 mil. lei (1,3 mil. euro).
In prima sedinta a saptamanii, alaturi de Tugulescu, si-a mai lichidat participatia in companie si Ionel Bocioc, el incasand peste 2 mil. lei (circa 610.000 de euro) in schimbul unui pachet de 12,65% din actiunile Zimtub.
Un alt actionar semnificativ este Stelian Dragomir, directorul general al companiei, care detine o participatie de 20,4% din actiunile Zimtub, evaluata in prezent la circa 1 mil. euro. Pierderile producatorului de tevi s-au majorat in primul trimestru din acest an cu 17% fata de aceeasi perioada din 2007, ajungand la 0,75 mil. lei (circa 200.000 de euro), pe fondul unor afaceri mai mici cu 15,3%, de 4,2 mil. lei (1,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO