Burse - Fonduri mutuale

Kandia-Excelent a multiplicat de 4 ori banii actionarilor

07.06.2007, 18:15 43

Actiunile producatorului de dulciuri Kandia-Excelent Bucuresti (simbol bursier EXC) au crescut ieri cu 15%, maximul posibil in cadrul unei sedinte de tranzactionare, dupa ce compania a publicat la inceputul acestei saptamani rezultate financiare in crestere pe primul trimestru.
De la inceputul anului, actiunile Excelent au crescut de aproape 4 ori, fiind cel mai profitabil plasament de la Bursa de Valori. Titlurile producatorului de ciocolata au atins ieri un nou maxim istoric de 3,3 lei/actiune, fata de nivelul de 0,84 lei/actiune la care erau cotate la sfarsitul anului trecut.
Reprezentantii companiei vor sustine astazi, la ora 14:30, o conferinta de presa in cadrul careia vor anunta un eveniment important pentru companie. Ar putea fi vorba despre vanzarea unui pachet de actiuni pe o piata de capital internationala, cum ar fi Viena sau Londra.
Compania a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca a initiat un proces de identificare a posibilitatilor de majorare a capitalului social prin intermediul pietelor financiare si a mandatat Consiliul de Administratie sa majoreze capitalul social cu maxim 50% in termen de un an.
"In cazul in care societatea va concretiza aceste planuri, este probabil sa se ajunga in situatia unei baze a clientilor extinsa la nivel international", precizau atunci reprezentantii companiei.
Acestia nu au putut fi contactati ieri pentru a oferi mai multe detalii despre anuntul pe care il vor face astazi.
Actionarul majoritar al companiei, grupul austriac Meinl, a informat de asemenea compania despre intentia de a cauta in mod separat, in nume propriu, si alte optiuni care ar putea conduce la suplimentarea free-float-ului si extinderea bazei investitorilor in cadrul societatii.
In prezent, compania are un free-float redus pe Bursa, un pachet de 83,32% din actiunile companiei fiind controlat de Axis Investment Limited si Meinl Bank (9%). In aceste conditii, valoarea medie a tranzactiilor zilnice realizate pe Bursa cu actiunile Excelent nu depaseste 15.000 de euro.
Cresterea free-float-ului prin realizarea unei majorari de capital si o eventuala listare pe o piata internationala ar face actiunile Excelent si mai atractive, in conditiile in care compania a raportat rezultate financiare in crestere in ultima perioada.
Kandia-Excelent a inregistrat in primul trimestru un profit net de 6,5 mil. lei (2 mil. euro), de aproape 5 ori mai mare decat in perioada similara a lui 2006, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 22%, la 32,3 mil. lei (9,5 mil. euro). Profitul realizat in primele trei luni ale anului reprezinta circa 75% din profitul bugetat pentru acest an.
Anul trecut, compania a obtinut un profit de 26,9 mil. lei (7,6 mil. euro), de peste 4 ori mai mare decat in 2005, cresterea datorandu-se, in primul rand, vanzarii unor active.
Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit net de 2,5 mil. euro la o cifra de afaceri de 43,1 mil. euro, cu 24% mai mare decat afacerile de anul trecut.
Cresterea cifrei de afaceri va fi sustinuta si de integrarea liniei de produse zaharoase achizitionata de Kandia de la Kraft, care cuprinde marcile Sugus si Silvana.

Urmariti astazi pe www.zf.ro ce anunt va face Kandia-Excelent

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO