Burse - Fonduri mutuale

KD Investments a dat SIF-urile pe BRD si petrol

KD Investments a dat SIF-urile pe BRD si petrol

Click pentru imaginea marita

29.08.2007, 18:59 17

Noua structura a portofoliului a permis fondurilor deschise de investitii administrate de KD Investments sa profite mai mult de pe urma cresterilor neasteptate inregistrate de actiunile petroliere in ultimele zile.
Daca in primul trimestru al anului trecut, fondul de actiuni KD Maximus plasa aproximativ 5,5% din activele nete in titlurile SIF Oltenia, in primele sase luni ale 2007, actiunile BRD si Rompetrol Well Services detin suprematia cu 5,79%, respectiv 4,9% din activele fondului, in ceea ce priveste investitiile bursiere ale fondului.
La 30 iunie, plasamentele in actiunile SIF Transilvania reprezentau 3,67% din activele fondului, fata de 4,6% din active cat a investit fondul KD Maximus in primul semestrul al anului trecut, potrivit raportului emis de societate.
Investitiile in actiunile Artrom reprezinta 4,5% din activele fondului, iar actiunile Biofarm reprezinta 4,2%.
In primul semestru al anului, fondul cu plasamente diversificate KD Optimus a investit 7,1% din activele de 36,3 milioane de lei in actiuni Artrom, titlurile BRD reprezentand 5,7% din activele fondului. Actiunile Rompetrol Well Services reprezinta 4,2% din activele fondului.
"Diminuarea plasamentelor pe SIF-uri a fost cauzata de volatilitatea ridicata a acestor tiluri pe piata. Rezultatele financiare bune inregistrate de BRD si Rompetrol Well Services au dus la o crestere a acestor actiuni in portofoliile fondurilor administrate de KD Investments", spune Cosmin Paunescu, presedintele societatii KD Investments.
Alaturi de cresterea expunerii pe actiuni bancare si petroliere, societatea KD Investments a majorat expunerea fondurilor administrate pe RASDAQ.
"Anul acesta am investit mai mult pe RASDAQ, pentru ca a crescut lichiditatea actiunilor si pentru ca au aparut oportunitati pe piata", spune Paunescu de la KD Investments.
Reprezentantul societatii slovene de administrare mizeaza in continuare pe o apreciere a titlurilor Rompetrol Well Services, Artrom, Impact si ale SIF-urilor daca rezultatele financiare ale societatilor de investitii financiare vor fi in crestere.
In ceea ce priveste detinerea titlurilor Rompetrol Well Services si ale Rompetrol Rafinare, Paunescu a declarat ca fost o "investitie inspirata, o parte a actiunilor fiind achizitionate anul trecut".
Societatea de administrare KD Investments detine la sfarsitul lunii iulie o cota de piata de 5,1%, administrand active nete in valoare de 41,1 milioane de lei.
Fondul de actiuni KD Maximus a obtinut un randament al unitatii de fond de 27,4% in primul semestru al anului. Fondul cu plasamente diversificate KD Optimus a adus investitorilor un randament de 15,8% in primele sase luni ale anului.
In toamna acestui an, societatea KD Investments va incepe distributia fondului KD Multifond, fond de investitii care va realiza plasamente in fondurile de actiuni si diversificate existente pe piata. Activele fondului KD Myultifond vor fi investite in proportie de 70% in fonduri mutuale de pe piata locala de capital, restul urmand a fi plasat in fondurile de investitii din Slovenia, tara de origine a societatii de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO