Burse - Fonduri mutuale

Laptele Bistrita s-a dublat in 5 sedinte

14.01.2008, 17:47 21

Actiunile companiei Industrializarea Laptelui Bistrita (INBI) au sarit cinci sedinte de tranzactionare la rand cu 25%, maximul de variatie permis pe parcursul unei zile, in conditiile in care in aceeasi perioada cele mai multe dintre actiunile de la Bursa au inregistrat corectii semnificative.
In ultima saptamana, compania si-a dublat valoarea de piata dupa ce la finele anului AVAS a vandut prin licitatie publica pachetul majoritar al societatii, reprezentand circa 50,8% din actiunile Industrializarea Laptelui Bistrita pentru suma de circa 3 mil. euro (10,9 mil. lei), corespunzator unui pret pe actiune de aproximativ 2,38 lei/actiune, potrivit reprezentantilor AVAS.
In sedinta de vineri de la Bursa, titluri Industrializarea Laptelui Bistrita erau tranzactionate la inchidere la pretul de 1,23 lei/actiune, de circa doua ori sub nivelul la care AVAS a cedat pachetul majoritar.
Oferta pentru preluarea companiei a fost adjudecata de consortiul NGA Proiect, format din firmele Matrix Development din Cluj-Napoca si societatea Ambient din Sibiu.
"Intr-adevar am castigat licitatia AVAS, dar nu putem sa facem publica strategia noastra pana la incheierea negocierilor cu AVAS si finalizarea tranzactiei", a declarat Octav Paul Ros, directorul general al Matrix Development.
La licitatie au participat sase ofertanti, pretul de pornire fiind de 0,5926 lei/actiune, de patru ori mai mic decat cel la care a fost adjudecata oferta.
Industrializarea Laptelui Bistrita si-a incetat in anul 2000 activitatea de productie a lactatelor, in prezent aceasta desfasurand activitati de inchiriere a activelor imobiliare din patrimoniul propriu.
Compania a incheiat primele trei trimestre din 2007 cu un profit net de circa 27.000 de euro (aproape 90.000 de lei) la venituri totale de circa 104.000 de euro (346.000 de lei). Cea mai mare pondere a veniturilor provine insa din interesele de participatie pe care le detine la producatorul de inghetata Bonissimo din Bistrita prin intermediul societatii Scil Bistrita, pe care o controleaza aproape integral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO