Burse - Fonduri mutuale

Libra vinde fonduri Certinvest

Libra vinde fonduri Certinvest

Eugen Voicu

17.05.2007, 18:22 61

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest a incheiat un contract de distributie cu Libra Bank, prin care clientii de private banking pot investi in fondurile deschise Intercapital si Capital Plus.
"Este vorba despre oferta pe care banca Libra Bank o pune la dispozitia clientilor importanti din sectorul de private banking. Avand in vedere ca Libra Bank nu dispune de o divizie proprie de administrare a investitiilor, a semnat un contract de colaborare in acest sens cu Certinvest. Distributia unitatilor de fond se va face doar prin intermediul sediului central," spune Eugen Voicu, presedintele societatii de administrare Certinvest.
Bancile care activeaza in domeniul de private banking trebuie sa puna la dispozitia clientilor si posibilitatea de a investi in fonduri mutuale.
Astfel ca, in cazul in care banca nu dispune de o unitate proprie de administrare a investitiilor, aceasta oferta are loc prin intermediul administratorilor independenti de investitii. Pentru operatorii independenti din sectorul de asset management aceste contracte de colaborare duc la o crestere consistenta a activelor, avand in vedere ca sumele de investitii ale clientilor din private banking sunt ridicate.
"Suma minima a investitiei in fondurile mutuale este fixata de banca. Exista banci care practica o limita de 100.000 de euro sau de 100.000 de lei", spune Voicu de la Certinvest.
Certinvest desfasoara deja contracte de colaborare cu clientii de private banking ai bancii Leumi Bank si intentioneaza sa inceapa distributia de unitati de fond si pentru clientii Credit Europe Bank (fosta Finansbank).
Fondurile deschise de investitii Intercapital si Capital Plus au inregistrat in ultimele 12 luni un randament al unitatii de fond de 23,9 %, respectiv de 18%. Fondul Intercapital investeste preponderent in actiuni, in timp ce Capital Plus este un fond cu plasamente diversificate.
Alaturi de administrarea fondurilor de investitii, societatea Certinvest administreaza si portofolii individuale de investitii destinate societatilor de asigurari.
Contul Premium se adreseaza societatilor de asigurari, in conditiile in care plasamentele in fonduri mutuale sunt luate in calculul indicelui de lichiditate al asiguratorului cu o pondere de 90%.
Valoarea conturilor Premium se ridica in prezent la 350.000 de lei de la un total de trei investitori.
Piata fondurilor mutuale a depasit pentru prima data la sfarsitul lunii aprilie pragul de 200 de milioane de euro, ajungand la peste 201,7 milioane de euro, mai exact cu aproape 49% mai mare decat acum 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO