Burse - Fonduri mutuale

Luna ianuarie rescrie topul fondurilor mutuale

12.02.2007, 19:33 13

Fondurile deschise administrate de societatea BT Asset Management, BT Maxim si BT Clasic, au inregistrat cel mai ridicat randament in luna ianuarie din randul fondurilor deschise, in conditiile unui cresteri sustinute a actiunilor listate la Bursa. Performerii de top ai anului trecut, fondurile de actiuni Active Dinamic si Omninvest, au inregistrat la inceput de an o crestere a titlurilor de participare sub pragul de 5 procente.
Cu un plus de de 13% pentru unitatile de fond BT Maxim si de 5,68% pentru unitatile fondului diversificat BT Clasic, fondurile de investitii ale BT Asset Management detin primele doua locuri in clasamentul fondurilor cu cel mai ridicat randament in prima luna a anului 2007.
Fondurile cu profil monetar cum ar fi de Bancpost Plus, administrat de Eurobank Mutual Funds, si Stabilo, administrat de societatea Pioneer, incheie topul celor mai rentabile fonduri de investitii, intr-o luna in care actiunile listate la Bursa au adus castiguri mult peste dobanzi. Indicele BET a crescut luna trecuta cu 8,7%, iar SIF-urile au urcat cu 1,3%.
Fondul de actiuni BT Maxim a inceput in forta anul 2007, inregistrand cele mai bune performante dintre fondurile prezente pe piata romaneasca, cu o crestere de 13% a valorii titlurilor de participare.Cresterea accentuata a fondului BT Maxim a fost generata, potrivit reprezentantilor societatii de administrare, de actiunile subscrise in cadrul majorarii de capital de la doua companii si care au fost inregistrate in portofoliu la inceputul anului.
Fondurile de investitii Intercapital si Capital Plus administrate de societatea Certinvest au inceput 2007 cu o performanta ce depaseste pragul de 4%, fondul de actiuni Intercapital obtinand un plus de 4,93% al unitatilor de fond, in timp ce fondul diversificat Capital Plus a crescut cu 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO