Burse - Fonduri mutuale

Lupta pentru control a propulsat SIF Muntenia în topul creşterilor

Lupta pentru control a propulsat SIF Muntenia în topul creşterilor

Autor: Andrei Chirileasa

08.06.2012, 00:07 1062

Lupta dintre un grup puternic de acţionari şi actuala conducere a SIF Muntenia (SIF4) pentru controlul activelor de 300 mil. euro ale societăţii de investiţii a făcut ca acţiunile SIF4 să-şi menţină creşterea înregistrată în primele luni ale anului, în timp ce acţiunile celorlalte SIF-uri au scăzut puternic.

Acţiunile SIF Muntenia aveau ieri o creştere de peste 30% faţă de finalul anului trecut, în timp ce restul erau pe minus faţă de finalul lui decembrie 2011. SIF Muntenia a ajuns astfel să se bată cu SIF Oltenia pentru statutul de cea mai valoroasă dintre SIF-uri, după ce la finalul anului trecut era pe ultimul loc după capitalizare.

Interesul pentru acţiunile SIF Muntenia a crescut mai ales după adunarea generală din aprilie în care un grup de acţionari, în frunte cu omul de afaceri Gheorghe Iaciu, s-a ridicat împotriva administratorului Muntenia Invest, contestând profitul raportat pe 2011 şi dividendele, ambele mai mici decât la celelalte SIF-uri. Iaciu, care controlează complexul comercial Doraly din Afumaţi, a ajuns să deţină 4% din SIF Muntenia.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO