Burse - Fonduri mutuale

Majorare de 1,8 mil. euro la Transilvania Constructii

18.03.2008, 19:08 7

Compania de constructii Transilvania Constructii (COTR) din Cluj-Napoca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 6,6 mil. lei (1,8 mil. euro), prin aport in numerar a actionarilor, propunerea urmand sa fie discutata la adunarea generala din 21 aprilie, a anuntat ieri firma de constructii.
Pentru acest an compania clujeana intentioneaza sa demareze doua proiecte pe segmentul imobiliar in valoare totala de aproximativ 14 mil. euro, termenul de finalizare a lucrarilor fiind prevazut pentru anul 2009, potrivit reprezentantilor companiei. Primul proiect prevede ridicarea unui imobil de locuinte in zona centrala a orasului Cluj-Napoca, pe o suprafata de 4.200 mp, cu aproximativ 140 de apartamente cu 2, 3 si 4 camere, al doilea proiect constand in construirea unui showroom in incinta Parcului Logistic Transilvania.
"Piata interna pe segmentul constructiilor manifesta in prezent o evolutie ascendenta. La baza ascensiunii pietei constructiilor se afla investitiile masive care se realizeaza in momentul de fata si nu in ultimul rand strategia de dezvoltare a orasului Cluj-Napoca. Tendinta va fi una de crestere si in perioada urmatoare, astfel ca estimam pentru anul in curs o evolutie pozitiva la nivelul cifrei de afaceri", a declarat pentru ZF Transilvania Horea Birlea, directorul general al companiei Transilvania Constructii.
Compania estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 21,3 mil. euro (70 mil. lei), ceea ce reprezinta o majorare a indicatorilor financiari cu 5% fata de anul 2007. Anul trecut compania clujeana a realizat vanzari totale de peste 20,3 mil. euro si un profit net de 2,5 mil. euro, in crestere cu 274% fata de 2006.
Principalii actionari ai companiei sunt Mircea Timofte cu 29,06% din actiuni, Gabriela Timofte, cu 29,44%, si SIF Banat-Crisana cu o participatie de 18,42%. Actionarii firmei au hotarat la sfarsitul anului trecut transferul titlurilor la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Compania are o capitalizare de 49 mil. euro, la ultimul pret de ieri de 357 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO