Burse - Fonduri mutuale

Majorare de 10,6 mil. dolari la Mechel Targoviste

28.06.2006, 18:54 11

Produc`torul de oteluri speciale Mechel Targoviste intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu cel putin 10,6 milioane de dolari (8,5 milioane de euro) prin aport de numerar din partea actionarilor. Actionarul majoritar, firma elvetiana Mechel Trading, una din subsidiarele grupului metalurgic rus Mechel, va contribui la majorarea de capital cu 10,6 mil. $, suma care reprezinta investitiile asumate prin contractul de privatizare pentru anii 4 si 5.
Banii obtinuti in urma acestei majorari de capital vor fi utilizati pentru investitii de retehnologizare si pentru investitii de mediu. Investitiile tehnologice se vor ridica la circa 7,3 mil. $ (5,8 mil. euro), constand in modernizarea echipamentelor existente si achizitii de echipamente noi, iar 3 milioane de dolari (2,4 mil. euro) vor fi alocati pentru investitii de mediu.
Actionarii minoritari isi vor putea exercita dreptul de a subscrie pentru a-si pastra neschimbate participatiile in cadrul companiei. Mechel Trading detine 81,5% din actiunile Mechel Targoviste, principalii actionari minoritari fiind SIF Oltenia, cu 12,3% din actiuni, si AVAS, cu o participatie de 5,6%.
Compania a mai realizat anul trecut doua majorari de capital, in valoare de circa 7,7 mil. euro, reprezentand aport din partea actionarului majoritar, ceilalti actionari exercitandu-si doar in mica masura dreptul de subscriere.
Mechel Targoviste a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 167,8 milioane de euro si pierderi de 15,7 milioane de euro. Pentru acest an, compania si-a bugetat venituri totale de aproximativ 180 de milioane de euro si un profit brut de 7,6 milioane de euro.
Actiunile Mechel Targoviste sunt listate la Bursa de Valori, insa sunt destul de putin lichide, din cauza concentrarii actionariatului. Ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a realizat la pretul de 0,63 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 9,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO