Burse - Fonduri mutuale

Milionar din Bursă: Puneam bani lunar ca la bancă

Milionar din Bursă: Puneam bani lunar ca la bancă

Autor: Adrian Cojocar

17.03.2011, 23:58 793

Alexandru, 33 de ani, contabil la o firmă privată, a reuşit săstrângă în 14 ani din investiţii la Bursă o avere de multe sute demii de euro.

"Câţiva ani am băgat bani pe Bursă lună de lună ca şi cum aşpune bani la bu­zu­nar sau la bancă. În fie­care lună am adăugat înportofoliu o sumă. Pen­tru mine Bursa este o pa­siune. Că fac şibani este un motiv în plus. Ci­tesc ştirile economice de plă­cere",spune inves­ti­torul.

El povesteşte că a vândut o parte din por­tofoliu în anul demaxim istoric al pieţei, 2007 şi pe profitul încasat a plătit unimpozit de circa 100.000 de euro, iar în pre­zent, în ciuda crizei,a ră­mas cu o sumă similară cu cea pe care o avea pe maximeleBursei.

În anul 2007 câş­tigurile de pe piaţa de capital erau impozitatecu 16% pentru investiţiile pe o perioadă mai mică de un an şi cu 1%dacă depăşeau un an de zile.

Ca să-şi gestioneze portofoliul de acţiuni în cunoştinţă decauză investitorul îşi petrece cel puţin o oră pe zi urmărindştirile economice şi evoluţiile bursiere de pe piaţa internă şiinternaţională şi în weekend alocă câte 4-5 ore analizeicompaniilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO